Topul contractelor cu Primăria sectorului 1

Data publicării:
primaria sector 1

Digi24 a făcut un top 5 al companiilor care au încasat bani de la primăria sectorului 1.

Cel mai mare contract de reabilitare, 150 de milioane de euro, a fost câştigat de firma, Romair Consulting, şi este ţinut la secret. Firma fost înfiinţată de omul de afaceri Gheorghe Boeru”, transmite corespondentul Digi24 Cristina Sbârn.

Milionarul prahovean este abonat la contracte cu statul. A întocmit inclusiv planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Dobrogea Litoral.

Familia Walter a beneficiat şi ea din milioanele sectorului 1. Florian Walter este directorul companiei Romprest, căutat de Interpol pentru acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani. În lipsa lui, soţia şi copiii milionarului au semnat mai multe contracte de anvelopare a blocurilor din sectorul 1.

Acesta este doar unul dintre blocurile reabilitate termic de către firma unde principali acţionari sunt copiii şi soţia omului de afaceri Florian Walter, dat în urmărire internaţională într-un dosar DIICOT. Compania, care acum se află în insolvenţă a câştigat de-a lungul timpului patru contracte pentru reabilitarea blocurilor din sectorul 1. Valoarea totală sare de trei milioane de euro”, transmite corespondentul Digi24 Cristina Sbârn.

O altă firmă care a beneficiat de banii celor din sectorul 1 este păstorită de afaceristul Florea Diaconu. Cinci contracte de reabilitare. Valoare totală: 10 milioane de lei. De la primăria Ploieşti, aceeaşi firmă a semnat un contract de asfaltări în valoare de 100 de milioane de euro.

Straco Grup controlată de fraţii Horpoş a semnat contracte de aproape 7 milioane de lei. Patronii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul penal în care sunt implicaţi ginerele şi nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu. 

Citiți și: Andrei Chiliman a fost reținut de DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri