Trafic dat peste cap de semafoarele inteligente

Data publicării:
semafoare

În Iaşi, traficul a fost dat peste cap de noul sistem de management al traficului pe care autorităţile îl testează zilele acestea.

E o bătaie de joc”. „E mult mai greu cu ele, foarte greu, se circulă bară la bară”. „E cea mai mare prostie cu semafoarele astea, trebuia să le lase cum erau, era mai bine”, sunt doar câteva dintre părerile șoferilor.

În oraş au fost instalate 1.200 de semafoare inteligente, dotate cu camere de luat vederi conectate la un centru de comandă. Poliţiştii locali au sarcina de a modifica durata de aşteptare în funcţie de cât e de aglomerat traficul. Probele demonstrează deocamdată că sistemul este ineficient.

El oricum a fost privit de la început ca un experiment , adică nimeni nu a putut să garanteze de la început că el va funcţiona, şi cu toate astea s-au investit 90 de milioane de lei.”, spune Marius Dangă, consilier local.

Şefii Primăriei din Iaşi cunosc situaţia, dar dau asigurări că lucrurile se vor rezolva până la sfârşitul anului când sistemul ar trebui inaugurat.

În momentul de faţă nu este niciuna dintre intersecţii nu e bătută în cuie, ca să spun, şi pur şi simplu se va adapta la necesităţile de trafic. E un subiect destul de sensibil în contextul pe care îl ştim cu toţii, la unele dintre ele chiar eu mi-am arătat, să spunem, opoziţia şi chiar au fost modificate.”, spune Mihai Chirica, primar interimar al municipiului Iaşi.

Proiectul finanţat cu bani europeni este cercetat şi de procurorii anticorupţie. Fostul primar, Gheorghe Nichita, a fost arestat preventiv pentru că ar fi cerut mită în valoare de zece la sută din valoarea totală a contractului, de la patronului grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu. În schimb, i-a promis că îl ajută să obţină proiectul pentru fluidizarea traficului din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri