Traian Băsescu: Acuzaţia de conflict de interese la adresa lui Ponta, forţată şi exagerată

Data publicării:
PONTA BASESCU

Fostul şef al statului a spus, la Gândul live, că este o iresponsabilitate din partea premierului Victor Ponta să se opereze în afara Uniunii Europene, apreciind că acesta se putea opera oriunde - la Viena sau la Paris.

Nu ştiu de ce a optat pentru o ţară din afara UE. Conta foarte mult, măcar ca imagine, nu poate spune nimeni că este mai sigur în Turcia decât la Berlin, Paris”, a spus Băsescu.

El a susţinut că Ponta a plecat din ţară pentru a se opera pentru că „putea fi adus la DNA în orice moment, cu mandat”. Fostul preşedinte a mai spus că nu este de acord şi i se pare „exagerată şi forţată” acuzaţia de conflict de interese la adresa premierului.

Nu sunt de acord cu abordarea procurorilor referitor la conflictul de interese. Să spui că în baza acelor afaceri a fost numit domnul Şova ministru, mi se pare o exagerare. În dosarul acesta, cel puţin în diagnosticul penal pus, nu mi se pare că se poate poate forţa atât de mult conflictul de interese încât să ceri ridicarea imunitătii unui premier. Nu cred că va rezista în instanţă această acuzaţie. Pe mine mă îngrijorează puţin uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern. Forţezi puţin un conflict de interese şi faci clasa politică să ceară demisia. Greutatea s-a pus că nu a încuviinţat Parlamentul ridicarea imunităţii pe conflictul de interese. Dacă aş fi fost prim-ministru la momentul în care s-a formulat această acuzaţie, mi-aş fi dat demisia. Cred că a greşit aici, pentru cariera lui, pentru partid şi pentru credibilitatea Guvernului”, a mai declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu crede că „Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente”, acestea nu vor avea legătură cu conflictul de interese. „Ar putea fi, va fi KazMunaiGaz, privatizarea CFR Marfă, dar nu conflictul de interese”, a adăugat Băsescu.

Cheia schimbării Guvernului este, în opinia fostului preşedinte, actualul premier interimar Gabriel Oprea. Traian Băsescu nu îl vede pe liderul UNPR potrivit să conducă Executivul. Îl critică pentru că şi-a trădat colegii de alianţă la votul pentru numirea în funcţie a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi pentru că nu este pregătit să fie şef de Cabinet.

Traian Băsescu: Să îl cocoți în fruntea Guvernului este o exagerare pentru că nu are nici un fel de cunoștințe economice. În numele interesului național nu faci jocul unui președinte care, după părerea mea, greșește că și-a pus apropiaţi ca sefi de servicii și va plăti factura acestui lucru şi cu Hellvig și cu Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat la şefia Serviciului de Informaţii Externe de Klaus Iohannis, a fost numit în funcţie cu voturile parlamentarilor UNPR. Mihai Răzvan Ungureanu a mai deţinut această funcţie între 2007 şi 2012, când a fost numit de Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri