Traian Băsescu: Ca cetăţean european, sentimentul pe care-l am este că atacul de la Nisa s-a întâmplat în România

Data publicării:
Traian Basescu la Digi24 15 aprilie 2014 6 -1

 

„Sincer, sentimentul pe care-l am este că s-a întâmplat în România, pentru că nici nu poţi avea alt sentiment. Oriunde în Europa civilizată se întâmplă acest lucru, ai sentimentul că ai primit tu, cetăţean european, o lovitură, că ai fost tu victima acelui atac mişelesc”, a spus Băsescu.

Fostul preşedintele afirmă că atacul de la Nisa arată „faţa hidoasă a terorismului” şi critică răspunsul europenilor la criza migraţiei, care produce efecte în ţările UE. Băsescu susţine că în acest moment Europa este „un continent aflat în război” şi nu ajunge ca Statul Islamic să fie distrus, dacă nu este atacată şi propaganda islamistă.

Liderul PMP spune, la RFI, că, dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile, „ar fi o chestiune de şase luni, un an” pentru ca ISIS să dispară.

„Marea problemă e ce facem cu educaţia islamistă, pentru că această educaţie există în Europa într-un procent tot mai mare în populaţia care vine să-şi găsească adăpost în raiul de prosperitate european, iar răspunsul la ospitalitate şi la demagogia cu politically corect este că cetăţeni (...) de educaţie islamistă sunt recrutaţi pentru acte teroriste. Marea problemă o avem chiar la noi acasă”, a spus Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri