Traian Băsescu: Cer demiterea comandantului Jandarmeriei. Este un fenomen de obediență față de tot ce ceea înseamnă PSD

Data publicării:
basescu cotroceni - presidency.ro 1

Principalele declarații ale președintelui:

Am semnat un decret de grațiere pentru doamna Tiron Jana, născută în 1942. Am grațiat o femeie care a săvârșit acte de corupție și a avut două condamnări, una în 1992 și alta în 1997.

Lucra ca asistentă medicală și a promis unei alte persoane că o va ajuta să fie angajată în spitalul din Vidra unde lucra dânsa.

Fapta de corupție este legată de primirea a 35.000 de ROL, deci 35 de lei de astăzi, în care intră și bani și bunuri.

Deși a fost condamnată prima dată la doi ani cu suspendare, a doua oară la patru ani cu executare. De ce nu a fost încarcerată de atunci? Certificatele de la dosar arată că a fost operată de neoplasm, că are ciroză hepatică, diabet zaharat. Acum are 72 de ani.

După 17 ani de la condamnare, pentru că a beneficiat de bani și bunuri de 35 de lei, la 72 de ani, ar fi urmat să fie încarcerată. Am crezut că este un caz care poate fi grațiat.

Actele normative care pot frauda grav alegerile:

OUG 28/2013 prin care nu se mai publică în MO sumele alocate primăriilor ci se emit ordine ale ministrului Dragnea, care repartizează banii cum vrea domnia sa. Această lipsă de transprență mă îndreaptă cu gândul că PSD vrea să mituiască primarii ca să-l susțină pe Victor Viorel Ponta în alegeri.

Un alt act care încalcă grav Constituția și modifică legea privind alegerea președintelui este OUG 45/2014, prin care se modifică structura BEC și structura secțiilor de votare. Acest lucru nu se poate face prin ordonanță. Aceste acte trebuiau atacate de avocatul poporului la CCR.

OUG 55/2014, cea care a lansat perioada de transferuri, este de asemenea de natură a afecta procesul electoral.

Alte elemente care sunt de natură a afecta procesul electoral:

-modul de funționare al CNA, unde reprezentanta domnului prim-ministru nu are nimic de a face cu observarea atentă a modului cum se desfășoară campania și activitatea în TV.

-un alt element care șubrezește activitatea este Avocatul Poporului. A abonadonat mandatul său. A atacat însă fără reținere acte normative care țin de siguranța națională.

-un alt element în funcționarea frauduloasă a instituțiilor este Ministerul de Interne, prin funcționarea Jandarmeriei. Este un fenomen de obediență față de tot ce ceea înseamnă PSD. Jandarmeria este o instituție esențială în păstrarea ordinii. Ce încredere să mai avem în jandarmerie când lasă să fie bătuți ziariști de la mijloace mass media care nu sunt favorabile puterii și când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici este deranjat de zgomotul motocicletelor? Dar măscăriciul este favoritul lui Victor Ponta.

Public cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei.

Dacă mai există ierarhie în acest stat sau dacă PSD mai este dispus să se bazeze pe ierarhie, eu cer demiterea șefului Jandarmeriei.

Protestez cu toată forța față de o declarație care aduce prejudicii credibilității României, făcută de prim-ministru. (Va urma „o perioadă în care trebuie pur şi simplu să ne pregătim de debăsificarea societăţii româneşti. Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a spus premierul Victor Ponta).

Aș vrea să știu ce înțelege Victor Ponta prin „debăsificare”. Probabil că înțelege ieșirea din criză, chiar cu efecte dure pentru populație. Probabil că înțelege actul de condamnare a comunismului, pe care l-am făcut cu toată credința. Probabil că înțelege că am dat dispoziție și s-a petrecut predarea integrală a arhivelor Securității la CNSAS. Acolo am aflat că prietenul lui Ponta, Dan Voiculescu, era un turnător. Probabil că înțelege că mi-am permis în 2005 să semnez tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Probabil că înțelege prin debăsificare că am întărit justiția. Probabil că eu aș fi vinovat de condamnarea baronilor PSD, de condamnarea lui Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Sorin Ovidiu Vântu.

Probabil prin debăsificare întelege că am predat arhiva Dunărea, că am deschis accesul în arhive, iar acest lucru a avut ca efect și apariția torționarilor, pe care nu știam de unde să îi luăm.

Probabil că asemănător cu nazismul, și trebuie debăsificat, este faptul că am încheiat parteneriatul pentru secolul 21 cu SUA. Probabil faptul că în mandatul meu am făcut constant un efort de consolidarea a poziţiei României în NATO şi UE e iarăşi un element care trebuie debăsificat, seamănă în mintea sa cu regimul nazist

Probail că readucerea la teritoriul României unei zone din Marea Neagră, cu resurse de țiței și gaze, trebuie debăsificată.

Aș avea o listă lungă prin care să-i traduc lui Ponta asemănările dintre regimul Băsescu și regimul nazist. Să nu ajungem la concluzia că trebuie o depontizare.

Am înțeles că Victor Ponta e preocupat de ce cărți citesc. Îi citesc lucrarea de doctorat și încerc să nu găsesc câteva pagini plagiate.

Legat de comisarul european, despre cum o sabotează președintele pe Corinuța. Toate discuțiile mele legate de funcția de comisar indiferent cu cine au fost făcute au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ.

Lista publică a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Ei au simțul umorului. Victor Viorel povestea ce negocieri complicate avea el pentru funcția de comisar. Întrebați-l cu cine a negociat.

Eu vă spun că România va avea un portofoliu cu care nu o să ne fie rușine. Victor Viorel s-a temut de o glumă și că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios!

Ultimul subiect, cel al suspendării. Aș vrea să rog pe Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu să citească bine Constituția. Nu poate planifica votul pe 23 septembrie și referendumul pe 2 noiembrie. În Constituție se precizează foarte clar că președintele poate fi suspendat pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Rugămintea mea la Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu-inimă zburdalnică este să citească Constituția ca să nu se mai facă de râs și să nu mai încurce programul dat de Voiculescu. Voiculescu este apăsat acum de plafonul pușcăriei, nu judecă normal, dar el e în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri