Traian Băsescu, despre românul răpit în Burkina Faso: „Preşedintele şi premierul îşi aduc aminte doar dacă sunt întrebaţi de presă”

Data publicării:
basescu bruxelles 14 sept crop

De aproape o lună, cetăţeanul român Iulian Gherguț a fost răpit în Burkina Faso. Este drept că preşedintele ţării şi...

Posted by Traian Băsescu on Friday, April 24, 2015

De aproape o lună, cetăţeanul român Iulian Gheorghe (sic!) a fost răpit în Burkina Faso. Este drept că preşedintele ţării şi premierul îşi aduc aminte de acest lucru doar dacă sunt întrebaţi de presă. Şi pe acest fond, de câteva zile în spaţiul public revine episodul răpirii ziariştilor din Irak”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

După aproximativ 30 de minute, Traian Băsescu a corectat numele românului răpit. Este vorba despre Iulian Gherguț, nu Iulian Gheorghe.

Eu am tratat răpirea cetăţenilor români ca fiind o agresiune teroristă la adresa statului şi am acţionat în consecinţă. Alţii îşi ascund indiferenţa şi neputinţa la umbra celulelor de criză de la MAE sau a unor palavragii obsedaţi chemați pe la televiziuni. Dar reţineţi: dacă grupările teroriste vor simţi că suntem indiferenţi sau neputincioşi, vom avea tot mai mulţi cetăţeni răpiţi aiurea prin lume”, spune fostul președinte.
„Așa că, domnilor Ponta și Iohannis, treziți-vă și puneți în mișcare toată forța instituțiilor statului. Dacă nu știți, vă spun eu că este imposibil să nu avem resurse în Africa de Vest. Nu faceți din Iulian Gheorghe simbolul neputinței voastre și a României, pentru că vor plăti români nevinovați, nu voi”, adaugă el.

Cetățeanul român Iulian Gherguț a fost răpit la începutul lunii aprilie de persoane înarmate, de la o mină de mangan din Burkina Faso. Ministerul de Externe a activat imediat o celulă de criză, dar românul nu a fost încă găsit.

Armatele americană şi franceză ajută autorităţile din Burkina Faso să-l caute pe românul răpit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri