Traian Băsescu: I-aș mai da un mandat Laurei Kovesi la șefia DNA, dar cu o recomandare

Data publicării:
kovesi-dna-inquamphotos-24.9.2015 1

 

Foto: Inquamphotos

Claudiu Pândaru: În ultimele luni, după ce ați plecat de la Palatul Cotroceni, ați vorbit, în câteva rânduri, despre binomul, așa cum a fost el numit în spațiul public, de alți participanți. Doamna Laura Codruța Kovesi - vă pare rău, având în vedere ceea ce dumneavoastră acuzați, că ați numit-o?

Traian Băsescu: Nu. Dacă aș fi președinte i-aș mai da un mandat, dar cu o recomandare. Am observat reflexul „clasa politică e coruptă”. Sunt de acord, clasa politică e coruptă, dar trebuie să te autocenzurezi puțin. Ai fost procuror general două mandate, ești în al treilea mandat de mare răspundere. Chiar împingi toată răspunderea la clasa politică? Tu nu ai nicio răspundere? Doar ești la spectacol și constați ce coruptă e clasa politică?

Eu am lăsat să se construiască aceste instituții, dar nu vreau demagogie. Parcă vin peste mine oameni numiți de mine, niște Feți-Frumoși care vin să îmi dea lecții.

Claudiu Pândaru: Domnul Coldea e și el un Făt-Frumos? 

Traian Băsescu: Nu l-am văzut în ieșiri publice să dea lecții.

Claudiu Pândaru: L-ați suținut.

Traian Băsescu: L-am susținut de la gradul de maior.

Claudiu Pândaru: Ce rol a avut în povestea răpirii jurnaliștilor?

Traian Băsescu: Un rol important. A fost în echipa care a fost în Irak.

Claudiu Pândaru: De atunci l-ați susținut? 

Traian Băsescu: Da. Mi-a plăcut în ședințele de analiză, cum a colaborat cu ceilalți. Conducerea operațiunii în Irak nu a avut-o SRI, ci SIE.

Claudiu Pândaru: Sunteți de acord cu Elena Udrea când spune că un control asupra politicului îl exercită Coldea și Kovesi? 

Traian Băsescu: Nu comentez. Dacă doamna Udrea are acest punct de vedere, trebuie luat în considerare. Eu am reținerile fostului șef de stat în a spune lucruri. Doamna Udrea are libertatea de a spune acest lucru, eu nu o contrazic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri