Traian Băsescu, înainte de plecarea la Bruxelles: Se vor stabili noi sancțiuni pentru Rusia

Data publicării:
basescu-5

Statele membre ale Uniunii Europene vor analiza posibilitatea aplicării unor noi sancţiuni Rusiei, în cadrul Consiliului European de primăvară. Anunţul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu, înainte de plecarea la Bruxelles.

Principalul subiect va fi legat de Ucraina. Și noi estimăm că se aprobă într-o formă convenabilă etapa a două de sancțiuni pentru Federația Rusă și vor fi discuții legate de etapa a treia. În ce măsură e oportună trecrea la etapa a treia și dacă da, când și în ce condiții. Etapa a doua se referă în principal la listarea demnitarilor ruși, ucraineni și crimeeni care sunt considerați princupalii actori ai anexării Crimeei de către Federația Rusă și a încălcării independenței, suveranității și independenței teritoriale a Ucrainei, și conturile lor, averile pe care le au în Europa”, a declarat Traian Băsescu, președintele României.


Şeful statului a declarat în acest context că Uniunea Europeană nu trebuie să aibă încredere în promisiunile și angajamentele Federației Ruse. „Rusia nu se va opri aici”, a apreciat miercuri, la Chişinău, Traian Băsescu.

Preşedintele are programată o declaraţie de presă la finalul celor două sesiuni de lucru ale Reuniunii Consiliului European.

Luni, premierul Victor Ponta a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu a cerut Guvernului un punct de vedere privind participarea la Summitul de la Bruxelles şi a trimis Parlamentului o informare în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri