Traian Băsescu: „Nu-i voi susține nici pe Ponta, nici pe Iohannis. Amândoi sunt mincinoși și corupți. Susțin candidatul PMP”

Data publicării:
basescu noua tribuna 1 presidency.ro

Foto: Presidency.ro

Principalele declarații ale președintelui: 

În ultimele două luni am văzut o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de o parte Ponta cu propagandiștii lui și cu parlamentarii, pe de o parte ACL, încercând să mă aloce celeilalte tabere.

PSD spune că sunt în înțelegere cu Iohannis, ACL – și din păcate, oameni care au pretenția că-s de dreapta s-au înrolat în această zonă – acum găsesc cu cale să propage că președintele este în înțelegere cu Ponta.

Nu-l susțin și nu-l voi susține pe Ponta, nu-l susțin și nu-l voi susține pe Iohannis. 

Motivul valabil pentru amândoi. Amândoi sunt mincinoși, amândoi sunt corupți, nu mai vorbim de oportunismul care îi caracterizează. Rămân consecvent în a susține candidatul PMP, pe Elena Udrea, pentru că este cinstită.

Ponta este mincinos pentru că până de curând era Master la Catania, acum nu mai este, după ce și-a dat seama că a mințit. Domnul Ponta este doctor - o minciună pentru că a plagiat. Este corupt – a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul cu Kaz Munai Gaz. 

România trebuia să primească 580 milioane dolari, a încercat să scoata o lege, am intervenit la CCR și a scos o HG prin care în loc să ceară datoria de 580 milioane a fost de acord să primească doar 200 milioane, pe care până acum statul nu i-a primit. S-a creat un protocol pentru un fond de investiții de un miliard de dolari. 

Aduc aminte de încercarea de a transfera de la Academie 2000 de hectare la baronul de Brăila, azi aflat în dificultate, destinate până la urmă domnului Voiculescu. Parlamentul a respins ordonanța prin care cele 2.000 de hectare trebuiau să ajungă la domnul Voiculescu.

V-aș aduce amitne de povestea cu privatizarea CFR Marfă, când a încercat să pună pe seama CSAT o decizie pur comercială, legată de atribuirea către domnul Gruia Stoica a contractului de privatizare. Sigur, Stoica are ceva dificultăți azi, dar era partenerul dorit de coruptul Ponta.

Nu mai vorbim de un lucru simplu – declarația de avere, unde Ponta împreună cu soția reușesc să ajungă la același număr de case cu sfântul Iohannis.

Iohannis a reușit din meditații să cumpere șase case. 

Vedem că azi se dă mare democrat, când în vara lui 2012 era mână în mână cu Ponta, Antonescu și Voiculescu.

Și el, ca și Ponta, un oportunist care minte. De altfel, suspendarea din 2012 îi leagă în mintea mea ca oameni care au nesocotit statul de drept.

Din aceste motive, niciunul dintre cei doi nu vor avea susținerea mea.

Românii se vor convinge că nu merită încrederea lor dacă unul dintre ei ajunge președinte. Sper să nu fie așa.

Calitățile lor și ca oameni, și ca politicieni, și lipsa de respect pentru țară, pentru instituții, nu-i fac oameni cu care pot să fac un aranjament.

Regretul meu este că PDL s-a pierdut în mocirla liberalilor.

Iohannis știe că are un proces deschis cu ANI. Cum îți permiți să riști situația dreptei? E dovada oportunismului.

Ponta folosește bugetul de stat în locul găleților din alegerile trecute. Mituiește electoratul cu bugetul se stat. Guvernul are deficit. Domnul Ponta face pomeni electorale din bani împrumutați. Sunt bani pe care fiecare român îi va plăti.

Toată populația plătește campania lui Victor Ponta.

Cum aș putea să am relații cu asemenea specimene?

Mă uit cât de mare este degradarea și în partea dreapta. Vai de capul românilor dacă unul dintre acești oameni va ajunge președinte. Eu le trag un semnal de alarmă. Eu mă așteptam ca acești domni să discute lucrurile serioase ale României.

Cum să se vadă bietul domn Iohannis, dacă nu are curaj să-i spună lui Victor Ponta, dă-te mai încolo. Resping orice afirmație că din cauza președintelui nu se vede domnul Iohannis. 

Iohannis nu se vede pentru că e de nevăzut, pentru că e un oportunist care are o pălărie care deja i-a căzut pe ochi.

Ce aș discuta eu dacă aș fi candiat: M-aș referi la consolidarea justiției, consolidăm parteneriatul strategic cu SUA sau nu, sau ne reorităm către Berlin sau facem un ghiveci puțin și cu SUA, și cu Rusia, și cu Berlin. Este o abordare ticăloasă, România este într-o criză a statului de drept, după lovitura de stat. 

Declarațiile lui Ponta în care își apără corupții au lăsat foarte multe semne de întrebare. România este într-o criză de credibilitate. Iar oamenii aceștia nu răspund la întrebări. Nu i-am auzit nici pe Ponta, nici pe Iohannis despre ce ar trebui să facă România ca să cheltuie cei 12 miliarde de lei rămași din fondurile europene. Ce nu cheltuim, pierdem! Aș vrea să-i aud pe acești oameni dezbătând această problemă. 

Își trimit toate panaramele parlamentare să se ocupe de Băsescu seară se seară la televizor în loc să discute problemele serioase. De fapt nu vor să vorbească despre problemele de fond.

Îl înțeleg pe Ponta, trebuie să fugă de proasta guvernare. Dar de ce nu vorbește Iohannis? Pentru că pe amândoi îi leagă Grivco.

Ar trebui să-i auzim vorbind cum vom implementa obiectivele stabilite la summit-ul NATO. Aș vrea să știu cum văd ei situația din Ucraina - o țară întreagă sau o Ucraină trasnistrizată, cum văd poziția României legată de Statul Islamic, de Orientul Mijlociu – criza dintre Israel și Palestina.

Au o singură grijă: pe care dintre ei doi îi susține Băsescu? Care din ei are aranjament cu Traian Băsescu? Repet, nu am niciun aranjament cu nici unul dintre ei. Susțin candidatul PMP.

Azi v-am spus cu steagurile în spate că nici Ponta, nici Iohannis nu sunt o soluție pentru România și că românii vor regreta în câteva luni, dacă unul dintre ei ajunge președinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri