Traian Băsescu nu îl grațiază pe George Becali

Data publicării:
GIGI BECALI-Mediafax Foto-Bogdan Iordache-3

Foto: Mediafax

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis, vineri, 28 martie a.c., neacordarea grațierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a domniei sale. Decizia domnului președinte Traian Băsescu a fost transmisă solicitantului grațierii”, se arată în comunicatul președinției.

Cererea de grațiere fusese depusă de una dintre fiicele lui George Becali și avea aviz negativ de la Ministerul Justiției.

Tot astăzi, Traian Băsescu a vorbit despre campaniile în favoarea grațierii „greilor” din fotbal, condamnați la închisoare în Dosarul Transferurilor.

Președintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare fiind conducătorul unui club care a obținut de vreo patru ori Cupa Campionilor Europeni (de cinci ori – n.red.) și multe alte trofee. Nu a existat om politic care să spună „Scoateți-l pe președinte pentru că ne-a scos de trei ori, sau de patru ori câștigători ai Cupei Campionilor europeni". La noi au fost și sunt adevărate campanii. Este proba diferenței de cultură a populației legat de actul de justiție, de respectul pentru hotărârea judecătorească”, a spus Traian Băsescu la Congresul Avocaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri