Traian Băsescu riscă să fie amendat

Data publicării:
traian basescu interviu digi24 2

„La noi, în Europa, confruntările sunt cu vorbe, ne spunem vorbe grele. Ăștia se confruntă cu bombe. Își pun bombe în jurul brâului și pentru Allah vin și se autodetonează într-o stație de metrou, într-o biserică”, este afirmația care i-ar putea aduce o amendă lui Traian Băsescu.

Convingerile fostului președinte au fost rostite într-o dezbatere televizată şi l-au revoltat pe şeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a apus că „și în dezbaterea cu privire la moschee, aceeaşi exprimare a folosit-o domnul preşedinte. Declaraţia repetată cu musulmanul în metrou, care se aruncă în aer. Dânsul este un formator de opinie, cu două mandate de preşedinte, aşteptările sunt altele. În măsura în care se va ajunge la concluzia că suntem în prezenţa unei instigări la ură, amenda contravenţională este de la 2.000 de lei până la 100.000 de lei.”

La această reacție, răspunsul lui Traian Băsescu nu a întârziat: „Eu nu fac discriminare, doar atenționez ce am putut să facem noi. Noi nu am putut să integrăm o bună parte din minoritatea rromă, cum o să integrăm oameni de altă credință.”

Csaba Asztaloş va propune conducerii CNCD ca mai multe declaraţii făcute de Traian Băsescu pe tema refugiaţilor să fie analizate, iar ulterior membrii consiliului vor decide dacă fostul preşedinte va fi amendat sau nu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri