Traian Băsescu: S-a spus minciuna că Cocoş a încasat 9 milioane de dolari. Mare parte din sumă, blocată în Elveţia

Data publicării:
gabriel sandu si dorin cocos catuse DNA dosarul Microsoft - mfax-1

 

Dorin Cocoș și Gabriel Sandu (în fundal) ies de la DNA. Foto: MediafaxFoto

„S-a spus minciuna că Cocoş a încasat 9 milioane de dolari, când banii, cel puţin ceea ce ştiu eu, în cea mai mare parte a lor, sunt blocaţi în bancă, la solicitarea autorităţilor române, de doi ani. Deci sunt acolo, nu au ajuns la Cocoş şi nu mă interesează Cocoş în această ecuaţie, dar toată lumea o întreabă pe Elena Udrea: Dar cum ai avut nouă milioane de dolari şi ce ai făcut cu ei, unde sunt, nu se poate să nu ştii, că bănuiesc că nouă milioane de dolari sunt cam jumătate de camion”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Traian Băsescu, „dacă au fost, au fost o mică parte”.

„Am văzut şi eu în documentele din dosarul Microsoft, că domnul Pescariu a adus bani şi lichizi, cu geanta, dar discutăm de 9 milioane de dolari. Deci e o mare minciună publică, o fi fost aşa înţelegerea, dar banii nu au ajuns la Cocoş, în mod cert sau nu în casă la Cocoş, însă ceea ce eu ştiu e că cea mai mare parte a banilor este blocată într-o bancă din Elveţia”, a mai spus Traian Băsescu.

Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.

Traian Băsescu: Toate partidele vor fi afectate de dosarul EADS

Președintele a vorbit și despre EADS. Întrebat ce tabără politică ar fi mai afectată politic de dosarul EADS, dacă acesta ar apărea, Traian Băsesc ua spus: „Toate taberele politice (...). Este clar că toate partidele vor fi afectate dacă ceea ce am avut eu în informări se materializează”.

Despre faptul că se speculează că dosarul ar fi „la nivel de premieri”, șeful statului a spus că „nu ar intra în zona asta”.

„Bineînţeles că nu la Ministerul Culturii o să găsiţi şi nici la Elena Udrea, nu o să găsiţi vreo tangenţă cu EADS-ul. Nu au avut legătură”, a spus Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

El a respins, răspunzând unei întrebări, „ideea unor politicieni” că serviciile ar fi implicate în faptul că dosarul EADS nu a apărut încă.

„Şi Microsoft şi EADS sunt dependente foarte mult de nişte comisii rogatorii, pe care oricât ar dori DNA-ul să le pună mâine, nu poate, pentru că ele se formează după nişte reguli”, a mai arătat Traian Băsescu.

Citiți și:
DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan, Nicolae Dumitru și Gabriel Sandu, arestați preventiv
INTERCEPTĂRI în dosarul Microsoft. Dorin Cocoș: „Am vorbit și cu Elena și a zis: foarte bine”
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Elena Udrea spune că nu i-a făcut cunoștință lui Dorin Cocoș cu oameni politici
Presă: Întâlnire controversată între persoane suspectate de implicare în dosarul Microsoft. Reacția unuia dintre presupușii participanți
ROMÂNIA FURATĂ. Afacerea Microsoft, sub semnul corupției. Unde s-au dus banii dați de trei guverne

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri