Transport cu greutate

Data publicării:
transport

Porţile Întreprinderii de Utilaj Greu din Craiova s-au deschis în zori pentru piesa uriaşă care trebuie să străbată peste 100 de kilometri. Pe drumurile din Craiova, maşinile mici abia s-au strecurat pe lângă mastodont.

Piesa va fi montată pe un excavator şi va ajunge într-o carieră din Gorj.

Se deplasează către mina Roşiuţa, face parte din Complexul Energetic Oltenia. Sunt nişte excavatoare de mare tonaj pentru exploatări de suprafaţă. Vor fi mai multe transporturi.”, spune Cătălin Ţacalete, reprezentantul transportatorului.

Pentru transportul-gigant s-au luat măsuri speciale. La ieşirea din Craiova au fost demontate semafoarele. În plus, mai multe echipaje de poliţie au însoţit permanent transportul.

Se impun a fi luate unele măsuri de siguranţă şi pentru transport dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Vorbim pe de o parte de dirijarea traficului rutier pentru că lăţimea acestuia ocupă mai mult de două benzi de circulaţie. De asemenea, am solicitat şi sprijinul Primăriei pentru a demonta semafoarele.”, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Compania care se ocupă de transportul piesei la mina Roşiuţa promite că piesa va ajunge la destinaţie vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri