Trei luni de la tragedia din clubul Colectiv

Data publicării:
comemorare colectiv morti

 O mare de flori, lumânări şi un afiş uriaş cu pozele celor 63 de tineri plecaţi prea devreme...

„Ar fi fost niste tineri care ar fi avut mult de spus in societatea noastra”, declară o femeie prezentă la fosta fabrică Pionierul.

„O lectie foarte importanta din cele petrecute.O lectie pe care nu avem voie sa o uitam vreodata. Si nu avem voie sa ii uitam vreodata”, adaugă o tânără.

Pe un altar improvizat părinţii uneia dintre victime sunt ţintuiţi încă în faţa năpastei care i-a lovit. Durerea nu va trece niciodată, simt ei.

„Foarte dureros. Acum ne dam seama de durere. Atunci parca am plutit si nu ne am dat seama”, spune îndurerată mama unei victime din incendiul de la Colectiv.

Nu şi-au dat seama nici câţiva dintre tinerii care au scăpat cu viaţă din iadul de foc. Matei este doar unul dintre ei. Amploarea durerii Colectiv a fost urmărită de el după ce s-a trezit din coma în care a zăcut trei săptămâni. Astăzi a stat prima oară faţă în faţă cu cei alături de care se distra la concertul de pe 30 octombrie.

„M-au bufnit lacrimile cand am vazut acest altar aici. Pana acum am vazut doar de pe internet din spital”, spune Cristian Matei.

Matei este însă norocos. Priveşte spre Colectiv alături de prieteni pe care în urmă cu 3 luni nu spera să îi aibă vreodată. Tineri răniţi în dezastrul Colectiv care în tot acest timp au format poate cea mai strânsă comunitate.

În acest moment doi dintre răniţi încă mai sunt internaţi în spital. Alţi 7 sunt sub tratatment în spitale din străinătate. În ceea ce priveşte ancheta , ultimele teste făcute de specialişti în laborator au dovedit că focul s-a propagat în mai puţin de două minute la întreg acoperişul clubului. Din cauza buretelui fonoabsorbant care căptuşea pereţii şi tavanul localului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri