Trei miniştri noi şi un interimar la Palatul Victoria. Premierul face astăzi propunerile

Data publicării:
palatul-victoria gov ro

Al patrulea post rămas liber în Guvern după remanierea de astăzi, cel de ministru al Comunicaţiilor, va fi ocupat, interimar, pentru o scurtă perioadă, de şeful cancelariei premierului, Dragoş Tudorache.

Sorin Bușe, propus ministru al Transporturilor

- A fost director general al Renault Technologie Roumanie în perioada septembrie 2010 - mai 2015.

- În perioada 1985-1990, a lucrat în cadrul companiei Electronica din București, după care a emigrat în Canada.

- În perioada petrecută în Canada, a lucrat pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes, iar între 1995-2008, a lucrat pentru Toyota, ajungând în final director general al Toyota Manufacturing Canada.

- A urmat programe de formare profesională pentru senior managers la European Centre for Executive Development (CEDEP) și INSEAD, Fontainbleau, Franța, dar și în cadrul Canadian Management Center, Toronto.

- A absolvit, în 1985, Universitatea Politehnica București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

- Vorbește fluent limbile engleză și franceză și are cunoștințe de italiană și spaniolă.

- s-a născut la București, la 16 august 1960.

Mircea Dumitru, propus ministru al Educaţiei

- Este profesor universitar, doctor în filosofie al Universității din București, respectiv al Tulane University, New Orleans, SUA.

- Rector al Universității din București în perioada 2011-2015, respectiv din decembrie 2015 încoace.

- În perioada 2000-2008, a fost Decan al Facultății de Filosofie, Universitatea din București.

- Din 2016, este președinte al Comisiei de Filosofie și membru al Consiliului General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

- A publicat trei cărți de autor și este coautorul unui manual de logică și argumentare. În 2001, a primit Premiul “Mircea Florian” al Academiei Române pentru lucrarea “Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior” Editura Paideia, Bucuresti, 2001.

- A coordonat colecția Filosofie contemporană a Editurii Polirom, Iaşi.

- În iulie 2005, a primit Ordinul Bernardo O’Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile.

- Membru corespondent al Academiei Române, membru al Advanced Reasoning Forum și al Institute International de Philosophie, Paris.

- Vorbește fluent limba engleză și cunoaște limbile franceză și germană la un nivel mediu.

- S-a născut la București, la 14 iulie 1960.

 

Maria Ligor, propusă ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni

- diplomat de carieră din ianuarie 1996.

- a fost ambasador în Canada şi Regatul Spaniei.

- este membru al Consiliului Guvernatorilor al Fondului European pentru Democrație (European Endowment for Democracy) şi membru ales al Comitetului Executiv al acestuia din noiembrie 2012.

- ca diplomat, şi-a desfaşurat activitatea la Bruxelles, în cadrul Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană (1998-2002), la Ambasada României la Luxembourg (1997), iar în Centrala MAE, la Direcţia de Planificare Politică, la Direcţia Uniunea Europeană şi la Direcţia Europa Occidentală.

- în 1997, a obţinut bursa Robert Schuman la Parlamentul European.

- a absolvit, în 1995, cursurile de Master of Arts ale Colegiului Europei de la Bruges (Belgia) şi a obţinut în 2000 Diploma de Studii Aprofundate a Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Libere din Bruxelles.

- pregătirea sa include studii la universități și institute din Elveția (Institutul European de pe lângă Universitatea din Geneva) și SUA (Harvard University). - în 2004, a primit Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de Cavaler, iar în 2007, Ordinul pentru Meritul Diplomatic în grad de Ofiţer.

- în ianuarie 2012, i-a fost conferită, de către Regele Spaniei, Marea Cruce a Ordinului Isabela la Catolica.

- vorbeşte fluent limbile engleză, franceză şi spaniolă şi are cunoştinţe de italiană.

- s-a născut la Bucureşti, la 1 ianuarie 1967. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri