Trenurile, preferate de contrabandiști

Data publicării:
gara de nord tren- CFR -agerpres-4.9.2015

Doar în primele două luni ale acestui an, poliţiştii feroviari de la Regionala Cluj au întocmit cinci dosare penale, pentru contrabandă cu ţigări.

Maria Moiş, reporter Digi24: „De aici din grupul sanitar al trenului, contrabandiştii ştiu că pot avea acces la acest tavan al vagonului, nu de puţine ori sub acest plafon poliţiştii au găsit burduşite zeci de cartuşe cu ţigări.”

Chiar la începutul anului, un bărbat din Timiş a fost prins cu aproape 17.000 de ţigarete de contrabandă. La scurt timp, poliţiştii au ridicat un alt contrabandist, din Maramureş, cu o cantitate dublă de marfă. Amândoi s-au ales cu dosare penale.

Maria Moiş, reporter Digi24: „Contrabandiştii se plimbă dintr-un vagon în altul, în speranţa că în cazul în care poliţia descoperă pachetele ilegale, ei nu vor fi identificaţi.”

Trenurile folosite de contrabandişti trec prin gara din Cluj.

Eusebiu Rus, agent de pază Gara Cluj-Napoca: „Unde le aruncă? Peste tren, deschide uşa şi le aruncă din mers. Sau foarte multe în bagaje, în bagaje la călători şi poliţia nu poate controla.”

Cms. şef Radu Adrian Moşuţan, IPJ Cluj: „Sunt locuri, bagaje, călători foarte mulţi, nu poţi verifica fiecare bagaj în parte.”

Anul trecut, poliţistii feroviari clujeni au confiscat peste 125.000 de ţigări provenite din 24 de cazuri de contrabandă, adică de trei ori mai multe ca în 2014. Contrabanda se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri