Omagiu pentru #Colectiv la Arenele Romane

Data actualizării: Data publicării:
poza expozitie colectiv

24 de fotografii care surprind urmările tragediei din Colectiv au fost expuse, sâmbătă seară, la Arenele Romane. Un fotograf bucureştean a vrut să atragă atenţia asupra acestei drame.

Rănile supravieţuitorilor din clubul Colectiv se văd şi astăzi, la 11 luni de la incendiul în care au murit 64 de tineri, iar alţii au fost mutilaţi pe viaţă. Aseară, la Arenele Romane au fost expuse 24 de imagini în care un fotograf bucureştean a surprins urmările tragediei de anul trecut pentru a atrage atenţia asupra acestei drame şi pentru a ajuta financiar victimele unor incedii.

Zeci de bucureşteni au venit la Arenele Romane ca să vadă expoziţia lui Alex Csiki, în care apare Tedy Ursuleanu, una dintre supravieţuitoarele incendiului din Colectiv.

„Sunt nişte fotografii cu o încărcătură emoţională foarte puternică pentru mine personal”, afirmă Tedy Ursuleanu.

Sunt fotografii în care urmările tragediei de anul trecut din clubul Colectiv au fost expuse într-un mod artistic.

Acum ne gândim că mai e puţin şi se face un an de când s-a întâmplat şi transpun exact prin ce a trecut. Transpun şi prin ce a trecut, dar şi puterea ei de a merge mai departe”, spune prietenă de-a lui Tedy.

La vernisaj au fost prezenţi şi alţi supravieţuitori ai tragediei din 30 octombrie 2015.

Am fost coleg cu Tedy pe salon la AKH. Eu din fericire am fost mai norocos. Am fost mai puţin afectat. Mă bucur că pot fi aici. Pozele sunt întradevăr traumatizante. Rememorez evenimentele de acum 11 luni. Prin intermediul lor să se vadă ce a reprezentat acel tragic eveniment”, afirmă Popescu Ionuţ Liviu, supravieţuitor Colectiv.

Lucrările lui Alex Csiki pot fi cumpărate. Banii strânşi vor fi donaţi victimelor altor incendii.

Organizatorii le-au mai oferit celor prezenţi şi un spectacol al tăcerii, prin care s-a adus un tribut celor de la Goodbye to Gravity. Pe scenă, un singur scaun, a fost ocupat fizic - cel al solistului, Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor dintre cei cinci membri ai trupei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri