Trotuare impracticabile, treceri de pietoni și stații RATB înzăpezite în București

Data publicării:
trotuara bucuresti iarna - digivox

 

Foto: DigiVOX

În București, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, pe arterele principale circulându-se normal. Potrivit Direcției Control din cadrul Primăriei Municipiului București, sunt înregistrate unele probleme în privința traficului pietonal: trotuare impracticabile, treceri de pietoni și stații RATB înzăpezite. Se impune continuarea eforturilor cu privire la deszăpezirea zonelor trecerilor de pietoni (cu precădere cele din zona intersecțiilor) și a stațiilor și refugiilor RATB, inclusiv a activităților de încărcat și transportat zăpada de pe marile artere”, transmite PMB.

De asemenea, Primăria Municipiului București informează că în noaptea de duminică spre luni s-a acționat cu 358 de utilaje și 432 de angajați, după cum urmează:

- În sectorul 1 s-a intervenit cu 60 de utilaje simultan pe arterele principale și secundare, iar cu alte 42 de utilaje s-a încărcat zăpada. S-a acționat în zona Universitate, Romană, Victoriei, Titulescu, Gara de Nord. 134 de muncitori au degajat zăpada din zona trecerilor de pietoni și a stațiilor RATB.

- În sectorul 2 s-a intervenit cu 84 de utilaje simultan pe bulevarde principale și străzi secundare, 60 de muncitori au îndepărtat zăpada din zona trecerilor de pietoni și stațiilor RATB, nu s-a încărcat zăpada.

- În sectorul 3 - 44 de utilaje au acționat simultan pe arterele principale și secundare, 46 de muncitori au curățat zăpada la nivelul trecerilor de pietoni și stațiilor RATB, nu s-a încărcat zăpada.

- În sectorul 4 - 36 de utilaje au intervenit simultan pe arterele principale și secundare, 70 de muncitori au degajat zăpada la nivelul trecerilor de pietoni și stațiilor RATB, s-a încărcat zăpada în zona Tineretului.

- În sectorul 5 - 37 de utilaje au acționat simultan pe arterele principale și secundare, 85 de muncitori au degajat zăpada la nivelul trotuarelor, trecerilor de pietoni și stațiilor RATB, s-a încărcat zăpada în zona cartierului Rahova.

- În sectorul 6 - 53 de utilaje au intervenit simultan pe arterele principale și secundare, 37 de muncitori au degajat zăpada la nivelul trecerilor de pietoni și stațiilor RATB.

Citiți și Peste 500 de polițiști vor dirija traficul din București

Primăria Capitalei amintește că, potrivit hotărârii CGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligația să înlăture zăpada, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, PMB pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844.

Totodată, Primăria Generală adresează un apel către bucureșteni să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul dintre centrele sociale ale Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri