Trupele speciale ale Jandarmeriei, oamenii fără chip care îi păzesc pe demnitarii străini în România

Data publicării:
trupe speciale jandarmerie 1

Antrenamentul brigăzii speciale începe la peste 1.300 de metri altitudine. Luptătorii sar rând pe rând din elicopter, în formaţie de luptă.

Misiunea brigăzii speciale este să aterizeze deasupra unui obiectiv care trebuie atacat.

Înainte de începerea exerciţiului, fiecare jandarm primeşte instrucţiuni clare.

Iar după, se face bilanţul. Brigada specială a jandarmilor trebuie să facă faţă oricând, oricărei însărcinări.

Acoperim misiuni de protecție demnitari, delegații oficiale. Nu există misiune ușoară. Misiunea devine ușoară când s-a terminat și totul este ok”, spune Liviu Uslau, comandantul trupelor speciale.

Identitatea luptătorilor este secretă. De 13 ani, unul dintre ei păzeşte șefi de stat sosiţi în România sau luptă împotriva clanurilor de crimă organizată. A trecut prin mai multe etape de pregătire.

Nivelul de bază pregătire antiteroristă, cel de lunestit, de scafandru, de parașutist”, spune el.

Luptătorii de la Brigada Specială se pregătesc inclusiv pentru intervenţiile antiteroriste. În cazul în care li se cere, pot interveni inclusiv pentru minarea subacvatică sau intervenţii pe platforme petroliere.

Vicepreşedintele american Joe Biden sau secretarul general al NATO sunt doar câteva nume importante ale planetei care au fost păzite de aceşti luptători.

Luptătorii din brigada specială a jandarmilor sunt selecţionaţi cu atenţie. Numărul lor nu trece de 200. Doar cei mai buni ajung în această brigadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri