Turism printre noroaie. De șapte luni, Predealul este un mare șantier

Data publicării:
tur2

Încă din vară, străzile care leagă hotelurile şi pensiunile din Predeal de pârtiile din staţiune sunt răscolite de utilaje. Chiar dacă a trecut jumătate de an de atunci, lucrările nu au avansat prea mult, spre disperarea hotelierilor, dar şi a turiştilor.

„Am fost de mai multe ori şi în mai mulţi ani. Mi se pare că e dezolant şi totul este ca după bombardamente”, spune un turist. „Foarte aglomerat şi nu ai pe unde să parchezi, te învârţi ore în şir”, adaugă un altul.

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni se plâng că turiştii îi ocolesc.

Norocul meu este că am nişte contracte cu tabere de copii, că altfel eram terminaţi”, spune Vasilica Lazăr, proprietar de pensiune.

„Este ridicol să crezi că pe un asemenea drum, neterminat, cu nicio parcare funcţională, să poţi accesa 20 de lei la parcare, să scoţi, practic din buzunarul turistului”, este de părere Cristina Frenţiu, preşedintele Asociaţiei Agenţilor Economici din Predeal.

De Revelion nu am dat nicio cameră, nicio cameră! Pentru că nu mai întreabă nimeni de zona asta!”, spune Ion Lazăr, proprietar de pensiune.

Primarul staţiunii nu-şi pierde optimismul. Nici nu vrea să se gândească la oprirea lucrărilor.

Proiectele sunt începute, sunt în curs de derulare, ele au depăşit pragul de 50%, fiecare proiect, din execuţie. Sper ca, în cel mai scurt timp, până la jumătatea anului 2016, să le putem finaliza”, a declarat Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal.

Proiectul, în valoare de opt milioane de lei, e finanţat doar doi la sută de Primărie. Restul sunt bani europeni, care se pot întoarce la Comisie, dacă lucrarea nu e făcută conform proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri