Ucis de mistreţul pe care îl vâna ilegal. Un bărbat a fost descoperit mort la marginea unei păduri din Gorj

Data publicării:
2502 20mistret-51415

Poliţia Judeţeană Gorj, Poliţia Locală Novaci şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Vânători Gorun (cea care are administrează fondul cinegetic) s-au deplasat la faţa locului. Bărbatul decedat, în vârstă de 65 de ani, dispăruse de acasă de trei zile, fiind descoperit duminică de un vecin şi de paznicul fondului de vânătoare, mort, peste un mistreţ.Animalul, mort şi el, îşi prinsese un picior din spate într-un laţ.

De trei zile lipsea de acasă, azi l-au descoperit în pădure”, a declarat la Digi24 directorul Asociaţiei de Vânători Gorun, Ion Coşleba. Decesul „s-a produs în urmă cu două zile, nu în dimineaţa asta, dar acum l-au descoperit în pădure. (...) Nu este vânător! Este un localnic în vârstă de 65 de ani care probabil se ocupa cu aceste capcane cu laţuri. Paznicii le desfac mereu, dar văd că tot nu se potolesc cetăţenii şi până la urmă se întâmplă şi tragedii...

Ion Coşleba spune că bărbatul era în atenţia celor care păzesc fondul cinegetic, pentru că „se cam ocupa cu aşa ceva, din ce mi-a relatat paznicul fondului de vânătoare de acolo din zonă”. El a explicat că asociaţia pe care o conduce gestionează pe raza judeţului Gorj patru fonduri de vânătoare şi încă două pe raza judeţului Vâlcea, în jurul a 14 localităţi. „Avem 152 de vânători”, spune directorul.

Sezonul de vânătoare s-a încheiat pe 15 februarie însă, în orice caz, „mistreţii se împuşcă şi se vânează în baza unor autorizaţii, şi nicidecum nu se prind în capcane şi laţuri”, mai spune specialistul, care a dat detalii asupra decesului: „Din ce mi-a relatat paznicul de vânătoare, este mistreţul mort şi bărbatul este peste mistreţ. Este acolo şi un topor, o secure, şi probabil a vrut să îi dea în cap cu toporul, nu l-a lovit bine şi mistreţul l-a şi omorât... Mistreţul este prins în laţ de un picior din spate.

Întrebat de ce nu a fost nimeni tras la răspundere pentru capcanele întinse animalelor, directorul Asociaţiei de Vânători Gorun a explicat că „în zona de munte se desfac săptămânal zeci, sute de laţuri. Noi avem (în administrare) o rază de 40-50 km pe lângă sate. Dat fiind că vânatul coboară în partea de jos pe lângă sate, locuitorii practică foarte mult aceste capcane. Dar nimeni nu a fost vreodată surprins punând laţuri”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri