Un asistent medical este cercetat după ce vrut să vândă sângele destinat unui pacient

Data publicării:
perfuzie

Actualizare 15:10 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că au fost alertate toate centrele de transfuzii, pentru a fi depistate eventuale cazuri similare.

Poliţia a fost anunţată imediat şi a reţinut persoana la faţa locului. Măsura care s-a luat a fost de alertare a celorlalte centre, dacă se confruntă cu o astfel de situaţie să ne anunţe. În acelaşi timp, a fost punga de sânge trimisă la analize complete”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

Asistentul medical are 37 de ani și lucrează la secţia de hematologie a unui spital bucureștean, spun surse din Poliţie citate de Mediafax.

În 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, asistentul a sustras o unitate de sânge ce trebuia administrată unui pacient şi păstrat-o, timp de trei zile, în congelatorul din locuinţa lui.

La 26 septembrie, asistentul medical s-a dus cu punga de sânge la un centru de transfuzii din Bucureşti, unde a încercat să o predea, în schimbul beneficiilor acordate unui donator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri