Un autocar cu 46 de oameni s-a răsturnat pe DN1. Nouă oameni au fost răniți

Data publicării:
acc

Autocarul a plecat din Codlea și se deplasa către Mănăstirea Prislop din Hunedoara. La patru kilometri de Codlea, șoferul a încercat să evite o căruță care mergea pe același sens.

Cei nouă răniți au fost duși la Spitalul Judetean din Brașov și nu au răni grave. Ceilalți pasageri au fost preluați de un alt autocar și și-au continuat drumul către Prislop.


Accidentul s-a petrecut la 8 kilometri de localitatea Vlădeni, prima după localitatea Codlea în acest sens de mers spre Făgăraș, acolo unde este un scuar pentru virajul la stânga, a precizat Claudiu Loghin, corespondent Digi24. În sectorul respectiv șoseaua are o singură bandă de mers.Un autocar cu 46 de persoane care plecaseră în excursie la o mănăstire s-a răsturnat în această dimineață, în jurul orei 5, pe DN1 la ieșirea din localitatea brașoveană Codlea. Din primele informaţii se pare că șoferul autocarului nu ar fi respectat distanța regulamentară față de o căruță, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-un șanț.

Din cei 46 de călători, nouă au fost răniți și sunt în drum către Spitalul Județean Brașov. Potrivit șoferului, aceștia erau localnici din Codlea și călătoreau spre o mănăstire. 

Căruțașul a declarat corespondentului Digi24 că era perfect vizibil, că purta vestă reflectorizantă și că avea semnale luminoase în funcțiune. În acel loc, scuarul nu permite trecerea în același timp pe această bandă și a căruței și a autocarului. Din mărturiile căruțașului, autocarul circula cu viteză.

Liviu Naghi, purtătorul de cuvânnt al ISJ Brașov, a declarat la Digi24 că accidentul s-a produs pe DN1, la kilometrul 156, la ieșirea din municipiul Codlea spre Făgăraș.

Conducătorul autocarului nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de un atelaj hipo care era în fața sa, a acroșat căruța și ulterior autocarul s-a răsturnat în afara carsoabilului. A rezultat nouă victime rănite ușor, care au fost transportate la spital. Celelalte persoane din autocar au fost preluate de firma care a organizat excursia și din câte am înțeles s-au întors acasă”, a declarat Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov.

La această oră se circulă normal în zona producerii accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri