Un autocar înmatriculat în România s-a răsturnat în sudul Germaniei

Data publicării:
AUTOCARGERM

Printre răniţi se numără şi doi copii de opt şi doi ani. Toţi cei 11 au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

Potrivit poliţiei, şoferul vehiculului se înscrisese pentru intrarea pe o autostradă, în direcţia Berlin, dar autocarul a derapat şi s-a răsturnat.

Poliţiştii sosiţi la locul accidentului sunt de părere că incidentul a avut loc din cauza vitezei mari a maşinii în condiţiile în care şoseaua era umedă.   

Precizări de la Ministerul de Externe:

„Referitor la accidentul de circulație survenit în cursul dimineții de astăzi pe o șosea din apropierea localității Reuth din sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului, Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar doi dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürnberg.

Toți ceilalți nouă pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, trei dintre aceștia în stare gravă.

Autocarul implicat aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri