Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat în județul Giurgiu

Data publicării:
mihai bravu-1

Pilotul spune că a ales să aterizeze forţat pentru că a observat o problemă la motor. Cei doi voiau să zboare de la Chitila la Comana.

Ambii pasageri, socru şi ginere, au reuşit să iasă singuri din aeronavă. Pilotul spune că a respectat procedurile când a văzut că are probleme la motor.

Aparatul de zbor, un YR 5530, a fost observat în mijlocul câmpului de un localnic, care a sunat la 112. Pompierii au intervenit cu autospeciale cu apă şi spumă pentru că se temeau ca aeronava să nu ia foc. În zonă au venit şi două ambulanţe.

„Medicul de la serviciul județean de ambulanță i-a văzut pe cei doi, le-a verificat starea de sănătate, aceștia sunt în stare destul de bună, refuzând transportul la Unitatea de Primiri Urgențe.”, a precizat Gabriela Olexiuc, purtător de cuvânt ISU Giurgiu.

La faţa locului au ajuns, pentru cercetări, poliţişti din Giurgiu, dar şi un procuror de la Curtea de Apel Bucureşti. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a afla exact ce s-a întâmplat. După încheierea cercetării la faţa locului, câţiva angajaţi ai pilotului au luat aparatul de zbor de pe câmp.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri