Un avion încărcat cu azot s-a prăbușit în județul Brăila. Pilotul a murit

Data publicării:
IMG 20150801 094753

ACTUALIZARE 15:00 Pilotul este declarat în mod oficial mort. Spitalul din Brăila solicitase intervenția elicopterului SMURD din Galați pentru a-l transporta către Capitală, dar înainte de a decola de la Brăila, pilotul a intrat în stop cardiorespirator și medicii au încercat timp de zeci de minute să-l resusciteze, fără succes însă.

ACTUALIZARE 13:00 Pilotul avionului a încetat din viață, potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Totuși, medicii locali spun că luptă în continuare pentru resuscitarea bărbatului.

Pilotul suferise multiple traumatisme.


ACTUALIZARE 11:00. La bordul avionului se aflau 900 de litri de îngrășăminte cu azot, care, în anumite condiții, comportă riscul de a exploda. Din această cauză, autoritățile au instituit un perimetru de securitate pe o rază de 100 de metri.


Cele două persoane au fost rănite, una dintre ele mai grav, cealaltă a putut ieși pe picioare din avion.

FOTO: Digi24

Apelul la 112 a fost primit în jurul orei 7:40 și a fost dat de localnici. Spre locul accidentului s-au îndreptat echipaje ale ISU Brăila, pompieri și ambulanțe.

FOTO: Digi24

Nu se cunosc deocamdată cauzele prăbușirii.

Avionul este de tip AN-2 și a fost închiriat de la o societate din Timișoara pentru a efectua lucrări de fertilizare la o orezărie. A fost închiriat pentru perioada 15 iulie-1 august, deci astăzi era ultima zi în care era folosit.

Avionul nu a explodat în momentul impactului cu solul.

Pilotul are 59 de ani, iar mecanicul care îl însoțea are 55 de ani. Ei erau conștienți în momentul în care au fost preluați de ambulanță. Au fost duși pentru investigații la un spital din Brăila.

Din primele declarații ale pilotului, se pare că avionul nu a mai răspuns comenzilor, a încercat să evite zona caselor și s-a prăbușit pe o pășune în afara localității Stăncuța.

Pilotul este în starea cea mai gravă, cu multiple fracturi, iar însoțitorul are un traumatism toracic. 

În acest moment, se fac cercetări la fața locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri