Un cartier din Cluj îşi consultă locuitorii cum să cheltuie banii din bugetul local

Data publicării:
bloc paragina femeie

După modelul unor ţări europene precum Austria şi Germania, locuitorii unui cartier din Cluj-Napoca au decis singuri ce investiţii se vor face în zona lor. Drept urmare, un cinematograf părăsit din anii '90 va fi reabilitat.

Ultimul film a rulat la cinema Dacia în urmă cu mai bine de 20 de ani. De atunci, clădirea a fost lăsată în paragină. La cererea clujenilor din cartierul Mănăştur, anul acesta aici va fi amenajată o sală modernă de cinematograf, o sală pentru piese de teatru, dar şi un centru dedicat copiilor.

Autorităţile vor investi patru milioane de lei pentru reabilitarea clădirii.

„Am şi propus în primul rând ca spaţiul să fie redat copiilor. Bineînţeles, să se păstreze cinematograful, că asta a fost destinaţia iniţială şi am crescut aici cu el lângă el şi am propus să fie un mini-palat al copiilor de aici din Mănăştur”, a spus Veronica Cherecheş, iniţiatorul proiectului. Lucrările de refacere a cinematografului vor începe în primăvară.

Pentru acest an, autorităţile locale vor să-i întrebe pe tineri cum să fie cheltuiţi banii din buget. Clujul este Capitala Europeană a Tineretului.

Dacă tu ieşi seara în faţa blocului cu prietenii şi aveţi o idee despre cartier ori microcomunitatea respectivă, ideea poate să fie pusă în practică şi finanţată din acest buget participativ pentru tineret. Până pe 28 februarie, noi trebuie să colectăm ideile acestor tineri. Acestor grupuri informale de tineri. Le colectăm online”, a spus Diana Apan, purtător de cuvânt la Fundaţia Share.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri