Un conac al familiei boiereşti Negruzzi, din judeţul Iaşi, ar putea deveni sediu de primărie

Data publicării:
conac

Conacul care a aparţinut familiei Negruzzi a fost scos la vânzare de bănci pentru că proprietarul, un om de afaceri, nu mai poate plăti ratele. Primarul din Voineşti i-a convins pe consilieri că merită un sediu impozant.

Conacul Negruzzi are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, iar angajaţii primăriei care îşi vor desfăşura activitatea aici vor avea la dispoziţie 20 de încăperi, iar în pauze se vor putea relaxa pe cele trei terase ale imobilului.

„Noi avem, ca şi Consiliu Local, aprobările luate, dar negociem pentru că orice bănuţ contează şi orice leu câştigat face mult pentru o comunitate ca şi Voineşti”, spune Gheorghe Dobreanu, primarul comunei.

Edilul a încercat să îi îmbuneze şi pe alegători. Spune că dacă se mută la conac, în sediul vechi al primăriei va face un dispensar. Pe unii i-a convins.

„Eu aşa zic, că e bun acolo să se ducă primăria şi acolo să rămână dispensarul”, susține un locuitoare a comunei.

Cu toate că este vorba de o clădire construită în anii 1800, conacul Negruzzi de la Voineşti nu este inclus pe lista monumentelor istorice. Aşa că primarul poate modifica după cum doreşte imobilul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri