Un condamnat nu este primit în închisoare pentru că i-au fost scrise greșit datele personale

Data publicării:
condamnat 07 09 2015

În luna ianuarie a acestui an, politiştii l-au ridicat pe iodanian de pe Aeroportul Otopeni şi l-au dus la Penitenciarul Rahova, unde urma să îşi ispăşească o pedeapsă de şapte ani ani. Bărbatul fusese condamnat în 2012 pentru evaziune fiscală în dosarul omului de afaceri craiovean Genică Boerică.

A fost la Penitenciarul Rahova unde nu a fost primit din cauza faptului ca datele lui de identitate din paşaport nu corespund cu datele din mandatul de condamnare”, spune soția cetățeanului iordanian.

În paşaport bărbatul se numeşte NAIL ABDELMAJID A ALSWITI şi este născut în Amman, Iordania. În mandatul de executare a pedepsei, emis în lipsă de Tribunal Bucureşti, numele condamnatului este AL SWITI A.M.A NAIL şi s-a născut în Dura, Palestina. În faţa acestor date, Penitenciarul Rahova a refuzat încarcerarea bărbatului. A fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, apoi mutat la Teleorman, a ajuns şi în arestul Secţiei 4 din Bucureşti şi, într-un final, la Secţia 6 de poliţie, unde este şi acum.

În momentul în care se aude că este un control sau ceva este mutat dintr-o secţie în alta. Dacă soţul meu păţeşte ceva nu pot trage pe nimeni la răspundere. Nu înţeleg ce se va întâmpla? Va rămâne şapte ani jumate plimbat prin secţii să îşi execute pedeapsa?”, spune soția cetățeanului iordanian.

Avocata cetăţeanului iordanian spune că încarcerarea este ilegală în condiţiile în care mandatul a fost redactat greşit.

Cristina Paisa, avocat: Este aproape imposibil să modifici şi numele părinţilor şi cetăţenia şi locul naşterii. Vechea lege de punere în aplicare a executării pedepselor sancţiona cu nulitatea absolută un mandat neconform cu datele de identificare ale pârâtului.

Reporterii Digi24 au încercat să afle cine a greşit şi de ce o persoană condamnată definitiv stă în arestul unei secţii de poliţie. Au trecut aproape două luni de când au fost cerute lămuriri de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei, dar niciuna dintre instituţii nu a dat un răspuns. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri