Un deţinut de la Penitenciarul Colibaşi a evadat. A fost găsit după patru ore

Data publicării:
inchisoare verde - captura-1

ACTUALIZARE 15.14. Deținutul a fost prins după aproximativ patru ore de la evadare, în apropierea zonei Micești, anunță un comunicat al Penitenciarului Colibași.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș „și, în paralel, continuă cercetarea administrativă pentru a identifica circumstanţele în care s-a produs evenimentul. În funcţie de rezultatele cercetărilor, se vor dispune măsurile legale”, potrivit comunicatului.


Deţinutul Ionuț Gilbert Militaru, în vârstă de 23 de ani, condamnat la şase ani de închisoare pentru tâlhărie, a evadat luni, în jurul orei 10.00, de la punctul de lucru exterior la care era repartizat, din curtea Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, a anunţat Penitenciarul Colibaşi, citat de Mediafax.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Argeş şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş”, a precizat Penitenciarul Colibaşi, într-un comunicat de presă.

Potrivit conducerii Penitenciarului Colibaşi, va fi făcută o anchetă administrativă, pentru a se stabili în ce condiţii a evadat deţinutul.

Ionuț Gilbert Militaru are 1,68 metri, ochi căprui, o cicatrice pe obrazul drept şi tatuaje pe braţe. Acesta are domiciliul în localitatea Băiculeşti, sat Măniceşti, judeţul Argeş.

Penitenciarul Colibaşi face apel la persoanele care pot da informaţii despre deţinutul evadat să sune la numărul de urgenţă 112 sau la numărul de telefon al Penitenciarului Colibaşi, 0248.260.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri