Un jurist a fost dat afară şi reangajat la Spitalul Judeţean Botoşani de cinci ori în cinci ani

Data publicării:
bostonsani

Un jurist al Spitalului Judeţean Botoşani a fost dat afară şi reangajat de cinci ori, în cinci ani. Şi-a căutat dreptatea în instanţă şi a câştigat, iar acum spitalul este de bun de plată - trebuie să îi dea juristului 90.000 de lei. În aceeaşi situaţie mai sunt alţi nouă angajaţi, şi ei concediaţi şi reangajaţi. În total, spitalul trebuie să plătească despăgubiri de 300.000 de lei.


Prima concediere a avut loc în iunie 2009, după care au urmat celelalte patru - în februarie 2010, iunie 2010, martie 2011 şi aprilie 2013”, detaliază juristul Stelian Aivăncesei.

Inițial, bărbatul a fost concediat din funcția de referent. A dat în judecată spitalul imediat, iar Tribunalul a decis că trebuie să fie reprimit la serviciu. Cum postul lui fusese desfiinţat, conducerea de la acea vreme nu a avut unde să îl încadreze şi l-a dat din nou afară.

În aceşti cinci ani, bărbatul s-a angajat inclusiv ca ospătar pentru a supravieţui: „A fost greu, pentru că în momentul respectiv eram singurul salariat al familiei. Am doi copii, din care unul student, unul de grădiniță. Am încercat să supraviețuiesc,.. însemnând şi până la a servi la masă.

Pentru că a fost concediat ilegal, bărbatul a cerut daune morale în valoare de 40.000 de lei. La aceşti bani s-au adăugat şi salariile compensatorii. În total, spitalul a fost obligat să îi plătească 90 de mii de lei. Dacă nu ar fi fost concediat, unitatea medicală ar fi avut cheltuieli mult mai mici - salariile pentru cele 33 de luni însumau 50.000 de lei.

Alți nouă angajați ai spitalul de la Botoşani, concediaţi în acelaşi mod, s-au adresat instanței şi au câştigat. Disponibilizările ilegale au fost făcute în perioada 2009-2012, când la conducere se afla o altă echipă. Managerul actual a cerut unei comisii să ancheteze cazurile pentru a stabili cine a greşit.

Cu cele aproximativ 3 miliarde se puteau achita, după caz, utilități, medicamente sau materiale sanitare”, declară Viorel Iliuță, managerul Spitalului Județean de Urgență Botoşani.

Toți cei zece angajați ai spitalului din Botoşani care au primit sentințe favorabile în instanță lucrează acum pe aceleaşi posturi de pe care au fost dați afară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri