Un magazin românesc a fost incendiat în Norwich

Data publicării:
magazin

Zilele trecute, casa unei familii de polonezi din oraşul Efford a fost, de asemenea, incendiată.

Magazinul din Norwich, în care se vindeau produse tradiţionale româneşti şi din Europa de Est, a fost incendiat în timpul nopţii. Atacatorii au spart întâi un geam cu o cărămidă, după care au dat foc uşii de la intrare, care a ars complet. O parte din marfă a fost distrusă.

Maria, proprietara magazinul, s-a trezit din cauza zgomotului. "Eram îngrozită. Tremuram toată când mi-am dat seama că a fost pus intenţionat'', a mărturisit femeia pentru presa locală. Românca le-a spus poliţiştilor că nu a avut niciodată probleme cu cineva.

Poliţiştii englezi bănuiesc că ar fi un atac xenofob, dar pentru moment nu au probe care să dovedească această pistă. Un incident similar a avut loc zilele trecute şi într-o suburbie din Plymouth, unde casa unor imigranţi polonezi a fost incendiată în toiul nopţii. Polonezii au primit şi ameninţări: printr-un mesaj injurios, li se cerea să plece urgent din Anglia.

După referendumul din 23 iunie, când electoratul britanic a votat ieşirea din UE, atacurile împotriva imigranţilor au crescut cu 50%.  

Britanicii au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru a ajuta românii al căror magazin a fost incendiat la Norwich 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri