Un nou centru de intervenții în caz de urgență

Data publicării:
mures

La apelurile de urgenţă ale locuitorilor din Luduş şi din nouă comune apropiate răspundeau echipele ISU şi SMURD din Târgu Mureş sau Turda. În oraş exista doar o cisternă de apă, folosită de câţiva pompieri voluntari. Asta se întâmpla înainte de deschiderea centrului ISU.

Paramedicul Ciprian Pârlea va coordona activitatea medicală a centrului. A terminat facultatea de sport şi, în urmă cu aproape o jumătate de an, s-a înscris la cursuri de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Am avut o lună teorie, am fost pregătiți la ISU Mureș, după care am avut o luna de practică. Îmi place foarte mult să lucru cu oamenii, munca în echipă, să fiu activ, să salvez vieți”, spune Ciprian Pârlea.

În centrul ISU de la Luduş au fost investiţi 400.000 de lei, bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării şi de primăria localităţii.

Pentru noi este al 14-lea echipaj în județul Mureș, este ultimul oraș din județul Mureș care nu avea Smurd și nu avea pompieri militari”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

În ultimul an, echipajele SMURD și ISU din județul Mureș au intervenit în peste 14.000 de cazuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri