Un om de afaceri şi ginerele său, acuzaţi că ar fi omorât un cioban

Data publicării:
Cioban

Ginerele omului de afaceri a fost reţinut pentru 24 de ore, iar Emil Savin, patronul celei mai mari firme din judeţ, este cercetat în stare de libertate.

Audierile au durat aproape şase ore, iar la finalul lor, omul de afaceri Emil Savin a plecat acasă, în timp ce ginerele său a fost reţinut sub acuzaţia de omor.

„Pe cel de-al doilea cioban l-a urmărit cu maşina prin lanul de grâu. L-a ajuns din urmă pe păşune, unde l-a împins cu maşina, apoi l-a călcat. Este infracţiunea de omor reţinută în sarcina lui”, spune Alice Ruja, procurorul de caz.

Bărbatul de 31 de ani este acuzat şi de loviri şi alte violenţe, după ce l-a agresat şi pe ciobanul care a scăpat de sub roţile maşinii sale. De aceleaşi fapte este acuzat şi Emil Savin. Flancat de avocaţi, acesta a refuzat să facă orice comentariu.

„Încadrarea juridică este pe omor în condiţiile în care actele dosarului dovedesc un accident, deci o ucidere din culpă. Intenţia nu este dovedită. Este un caz atipic în ceea ce priveşte un accident cu o maşină pe lanurile de grâu. Asta e atipic în toată treaba asta”, explică Ionel Nechita, avocat.

Ginerele omului de afaceri vasluian va fi dus la Tribunal, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Incidentul a avut loc sâmbătă într-un lan de grâu din comuna vasluiană Blăgeşti pe care păşteau oile celor doi ciobani. Terenul ar fi deţinut în arendă de familia omului de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri