Un palat din Timișoara, construit ilegal acum două decenii, va fi demolat

Data publicării:
palat

Casa nu figurează în evidenţele Primăriei Timişoara. Iar pentru că a fost ridicată fără autorizaţie de construcţie, în urmă cu aproximativ 20 de ani, municipalitatea a decis să demareze procedurile pentru demolarea clădirii.

Proprietarul clădirii a murit acum doi ani, iar soţia şi copiii săi locuiesc în Belgia. Apropiații familiei cred că se pot găsi soluții pentru ca imobilul să nu fie făcut una cu pământul.

Familia va veni din Belgia şi vom căuta împreună, să mergem la domnul viceprimar să stăm de vorbă, să vedem ce e de rezolvat”, spune Rudolf Stancu, președintele comunității rome din Timișoara.

Autorităţile exclud din start orice posibilă înţelegere, mai ales că nu au aceeaşi părere despre valoarea arhitectonică a clădirii.

„O să facem toţi paşii legali şi în final ajungem la demolare fără discuţii”, declară Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei.

Ar fi păcat ca o asemenea casă, aşa impunătoare, să fie demolată”, mai spune Rudolf Stancu.

În ultimele luni, primăria din Timişoara a câştigat în instanţă dreptul de a demola trei niveluri construite ilegal, de proprietarii unui alt palat. Aceştia s-au resemnat însă şi n-au mai aşteptat sosirea utilajelor primăriei. Au început singuri să demoleze etajele construite fără autorizaţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri