Un tânăr susține că a fost bătut la Poliția din Costinești

Data publicării:
batut costinesti

Tânărul susține că s-a ales cu o fractură de coastă.

Când a ieşit dintr-un club din Costineşti, tânărul a trecut pe lângă un grup de persoane care asistau cum medicii îi acordau îngrijiri unei fete căzute pe trotuar. La un moment dat spune că a auzit o ploaie de injurii aduse unor poliţişti şi jandarmi care se aflau în apropiere.

„Am văzut jandarmii că încep să fugă şi eram spre mijloc. M-am dat la o parte să îi las, să nu îi încurc. Au venit direct la mine, mi-au răsucit mâna la spate”, povestește Robert Rus.

Tânărul spune că jandarmii l-au urcat cu forţa în dubă şi l-au dus la secţia de Poliţie din Costineşti, unde i-au luat documentele şi telefonul mobil. Tânărul povesteşte că în secţie a intrat şi un jandarm foarte nevos.

„Brusc, m-a împins de pe scaun. Era un scaun micuţ. Am căzut lângă un dulap şi timp de 20 de secunde, nu ştiu sigur să vă spun, m-a lovit fără oprire. Dar nu s-a putut vorbi cu el”, susține tânărul brașovean.

Jandarmul l-ar fi lovit cu pumnii şi picioarele chiar sub privirele a doi poliţişti. Aceştia dezmint acuzaţiile şi spun că tânărul băuse şi împiedica echipele de la Serviciul de Ambulanţă să acorde primul ajutor.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a dispus efectuarea de verificări interne. De asemenea, şi la Gruparea Mobilă Jandarmi s-au dispus aceleaşi măsuri, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat pentru Digi24 Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt la IPJ Constanța.

Robert Rus spune că un alt poliţist l-ar fi ameninţat cu bătaia pentru că nu voia să semneze procesul-verbal. Tânărul a fost amendat până la urmă pentru tulburarea liniştii publice cu 3.000 de lei. El are acum un certificat medico-legal care prevede 10 zile de îngrijiri medicale şi este decis să depună plângere împotriva jandarmului care l-a lovit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri