Un tanc românesc participă la exerciții militare în Germania. Bizonul, mai tare ca Abrams-ul americanilor

Data publicării:
tanc romanesc

Abrams şi Bizonul: cel mai puternic tanc din lume faţă în faţă cu cel românesc. Militarii români admit că au avut emoţii. Ştiau însă că se pot baza pe Bizon.

Am plecat putin cu emoţii, cu emotia românului că alţii sunt mai buni, dar nu a fost aşa. Alaltăieri, camarazii mei cu şase tancuri au doborât opt Abrams-uri din 11. Am vorbit cu un american care era vădit iritat”, spune un militar român.

Bizonul românesc, lung de 10 metri şi greu de 50 de tone s-a strecurat agil prin pădurile din Hohenfles, Germania, cel mai mare loc de antrenament pentru militarii din Europa.

Tancurile româneşti, modernizate în perioada anilor 1995-2000, participă pentru prima dată la un exerciţiu multinaţional într-un poligon din străinătate. În acest moment, soldaţii simulează un atac asupra unui sat aflat la doi kilometri distanţă.

La exerciţiul comun Statele Unite-Europa, armatele care fac parte din Alianţa Nord Atlantică au învăţat să lupte împreună. Iar la sfârşitul simulărilor, românii au cules multe aprecieri.

Poligonul din Hohenfeles se întinde pe o suprafaţă de 169 de km pătrati. Armată americană participă cu cele mai multe trupe, peste 2000. Urmează austriecii cu aproape 400 de soldaţi şi românii cu 300 de militari, dar cu cea mai importantă tehnică grea.

A fost o provocare să organizăm subunitatea de tancuri româneşti. Suntem foarte norocoşi să le avem aici pentru că sunt o forţă foarte bună”, spune generalul Walter Piatt.

România este una dintre cele 14 ţări participante la cel mai mare exerciţiu militar multinaţional desfăşurat în Europa, la care au participat 4.000 de militari. Simulările erau programate, dar anexarea Crimeeei la Rusia a dus la devansarea programului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri