Unitatea 1 de la Cernavodă a fost deconectată

Data actualizării: Data publicării:
cernavoda

Probleme cu producţia de energie electrică din cauza viscolului. Unitatea 1 de la Cernavodă a fost deconectată, după o problemă la un cablu al Transelectrica.

cernavoda constructie chinezi reactoarele 3 si 4 foto nuclearelectrica-1

Potrivit reprezentanţilor Nuclearelectrica, problema a fost cauzată de vremea nefavorabilă. Ei au mai arătat că sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității reactorului, populației și mediului înconjurător.

„Această perturbație apărută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN, reactorul rămânând în funcțiune la un nivel redus de putere. Sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător”, precizează reprezentanții companiei, potrivit Agerpres.

La Cernavodă se produce peste 15% din energia consumată la nivel naţional, iar acum producţia a scăzut la jumătate. Funcţionează la capacitate normală doar reactorul 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri