Unul dintre cei mai periculoși deținuți din Iași, găsit mort în celulă

Data publicării:
penitenciar-iasi

Unul dintre cei mai periculoşi deţinuţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a fost găsit mort în noaptea de duminică spre luni. Silviu Cristofan executa 25 de ani de închisoare pentru o faptă de omor, el fiind judecat şi pentru o altă faptă de omor, comisă în vara acestui an, împotriva unui coleg de celulă, scrie presa locală.

Unul dintre cei mai periculoşi deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă a murit în condiţii neclare. Silviu Cristofan a fost găsit mort de către un coleg de celulă în noaptea de duminică spre luni. Deţinutul a anunţat gardienii, primele îngrijiri fiind acordate bărbatului de către cadrele medicale din închisoarea ieşeană. La penitenciar a ajuns şi un echipaj SMURD, care însă nu a mai putut să îi salveze viaţa lui Silviu Cristofan.

„A fost anunţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, precum şi judecătorul delegat al unităţii. După efectuarea necropsiei, urmează a fi precizată şi cauza decesului“, a  declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi.

Potrivit unor informaţii, după o primă examinare, pe trupul deţinutului nu au fost descoperite urme de violenţă. Rezultatele necropsiei urmează a stabili care a fost cauza decesului, ieri fiind luate în calcul atât varianta unei probleme medicale, cât şi cea a unei sinucideri.

Silviu Cristofan executa 25 de ani de închisoare pentru o faptă de omor. El a fost trimis în judecată în luna august pentru o altă faptă de omor, comisă în vara acestui an împotriva unui coleg de celulă.

În iulie, Cristofan a zdrobit cu un scaun metalic capul unui coleg care îl înjurase. Surse din penitenciar au precizat că motivul adevărat al crimei a fost supremaţia din cameră, victima lui Cristofan fiind Petru Cozma, condamnat şi el pentru omor. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri