UPDATE. Un elev de 16 ani din Galaţi este cercetat pentru tentativă de înşelăciune. ATENŢIE! Posibilă înşelăciune în numele Digi24

Data publicării:
PS sarlatan digi24 galati

UPDATE 05.11.2015  În urma sesizării făcute către instituţiile abilitate ale statului, Poliţia Română, prin Inspectoratul Poliţie al Judeţului Galaţi, informează că cercetează un tânăr de 16 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

Iată comunicatul integral al Poliţiei:

La data de 03 noiembrie a.c., angajații unui post de televiziune din Galați, au sesizat poliția despre faptul că o persoană, care s-a dat drept angajat al acelui post de teleiviziune, a deschis un cont și îndeamnă populația să contribuie cu sume de bani pentru a ajuta victimele incendiului de la București, dar că acea persoană nu lucrează la acea televiziune.

Polițiștii gălățeni au deschis un dosar de cercetare penală și în urma verificărilor au stabilit că acea persoană este un elev de 16 ani din Galați, care și-a deschis un cont pe Facebook, îndemnând cetățenii să depună sume de bani pentru ajutorarea victimelor incendiului din București.

Tânărul este cercetat în stare de libertate de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

Cu această ocazie, recomandăm cetățenilor să nu depună sume de bani în conturi fictive, decât dacă au garanția că acele sume ajung la persoanele îndreptățite.


Un astfel caz ne-a fost semnalat de colegii de la Digi24 Galaţi la evenimentul „VINERI ROMANIA SE UNESTE LA GALATIcreat pe Facebook, unde un utilizator cu numele Alexandru Jrr (Între timp, Facebook a şters pagina utilizatorului, în urma multiplelor raportări) susţine că este angajatul Digi24 şi pretinde că „Din partea firmei de televiziune am deschis un cont bancar pentru familiei îndurerate si sume cuprinse intre 10,000 lei stransi in fondul ei!Vă informăm că acestă informaţi este FALSĂ, Digi24 NU A DESCHIS NICIUN CONT BANCAR ŞI NU A ORGANIZAT NICIO MANIFESTAŢIE DE STRÂNGERE DE FONDURI în acest sens. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să nu viraţi bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă televiziunea noastră!

 

Utilizatorul respectiv a fost raportat reţelei de socializare cu asumare de identitate falsă şi se va face şi o plângere la Poliţie. UPDATE. Între timp, Facebook a şters pagina utilizatorului, în urma multiplelor raportări.

Toate informatiile oficiale în mediul online despre televiziunea noastră se gasesc pe site-ul www.digi24.ro pe pagina noastră de Facebook Digi24 şi pe contul de Twitter !

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri