Utilajul automat pe care Jandarmeria l-a folosit în premieră la protestele din Piaţa Victoriei

Data publicării:
foto piata victoriei proteste agerpres_9491734
Foto: Agerpres

Atentatele din marile capitale europene în care au fost folosite camioane au pus în gardă forţele de ordine din România. Jandarmii au fost dotaţi cu un utilaj automat care poate bloca în totalitate o stradă. Garduri înalte de doi metri sunt coborâte pe baza unui sistem hidraulic şi au rolul de a bloca accesul spre târguri sau alte locuri care pot deveni teatrul atacurilor teroriste.

La prima vedere - un camion al jandarmeriei. În realitate... Sistemul de blocare al maşinilor este format dintr-un gard pliat care este încărcat în autocamion. Un sistem hidraulic activează comanda de instalare.

Sistemul a fost folosit prima dată în România la protestele din Piaţa Victoriei. Autorităţile au vrut atunci să se asigure că zecile de mii de oameni din piaţă nu vor fi victimele unui atacator aşa cum s-a întâmplat în Franţa, Germania sau Suedia

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti: „Avand în vedere contextul de securitate internaţional cu siguranţă acest dispozitiv va putea fi observat de cei care participă la manifestaţiile cu public numeros”..

În Franţa astfel de sisteme de securitate nu sunt o noutate. Ele sunt comandate de la distanţă, iar pe garduri este instalată inclusiv aparatură de supraveghere video.

FOTO: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri