V. Ponta, după ce Universitatea Bucureşti a cerut din nou retragerea titlului său de doctor: "Regret că România are încă mentalităţi tipice anilor '50"

Data publicării:
victor ponta microfon facebook

FOTO: Facebook Victor Ponta

ACTUALIZARE 14.30. „În anii '50 comuniștii veniți la conducerea Universității din București dădeau afară oamenii pe criterii strict politice!

În 2011 câțiva securiști au fost impuși de Băsescu la conducerea Universității și de atunci fac același lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 și finalizata în 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internațională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine și cer retragerea unui titlu obținut legal DOAR pentru mine)

Nu mă consolează faptul că voi câștiga iar în justiție (așa cum am mai câștigat deja până acum)!

Regret că România are în 2016 metode și mentalități tipice anilor '50, că instituții fundamentale sunt conduse de oameni "dirijați" de propriile lor slăbiciuni și "schelete din dulap". Și regret că numele Universității este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere.

Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Și în anii '50 și în 2016 ticăloșia are și oameni care nu se lasă speriați!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

În anii '50 comuniștii veniți la conducerea Universității din București dădeau afară oamenii pe criterii strict...

Posted by Victor Ponta on 1 Martie 2016

Este a treia cerere înaintată de Universitatea Bucuresti pentru retragerea titlului de doctor în drept al lui Victor Ponta.

În noiembrue anul trecut, ministrul Adrian Curaj, întrebat dacă va lua o decizie privind retragerea titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, spunea: "Nu m-a contactat Universitatea Bucureşti. Cu siguranţă, după ce voi termina bugetul, voi lua şi voi discuta toate priorităţile". Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, replica aunci că va trimite şi ministrului Adrian Curaj solicitarea, pe care a mai trimis-o la Ministerul Educaţiei, prin care se solicită retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, după ce Comisia de Etică a stabilit că fostul premier a plagiat în teza de doctorat o treime din lucrare fiind copiată.

La rândul său, şeful Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, a declarat că dosarul se află la Ministerul Educaţiei încă din septembrie 2012.

În decembrie 2014, Universitatea din Bucureşti a transmis Ministerului Educaţiei o adresă prin care solicita dispunerea măsurilor necesare în vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, demersul instituţiei de învăţământ superior fiind urmarea unei notificări făcute de premier.

Victor Ponta, care atunci ocupa funcţia de premier, arăta, într-un mesaj postat pe Facebook, că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii din Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

Fostul premier Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în drept la Universitatea din Bucureşti cu teza "Curtea Penală Internaţională", coordonatorul lucrării fiind Adrian Năstase, atunci premier în funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri