V. Ponta: La rectificare nu se vor aloca bani pentru avionul pentru demnitari. Va fi licitaţie deschisă

Data publicării:
ponta victor RESIZE-AFP Mediafax Foto-THIERRY CHARLIER-4

 

Acum, ca să fiu foarte sincer, este un proiect care a fost discutat de anul trecut, din 2012, când domnul Dobriţoiu era ministrul Apărării. După ce nu a mai fost ministru nu a mai fost de acord cu el. Ideea a fost următoarea: nu mai avem, cred, din această toamnă acel avion pe care îl folosea preşedintele şi pe care l-am folosit şi eu în vizita din Asia, iese din perioada de uz", a precizat Victor Ponta, la întrebarea dacă se vor aloca bani la rectificarea bugetară din octombrie sau la bugetul din 2014 pentru avionul pe care îl vor folosi premierul şi preşedintele.

Victor Ponta a adăugat că se va organiza o licitaţie pentru ca MApN să achiziţioneze în leasing acest avion şi că la rectificare nu va fi dat niciu leu pentru avion.

„Nu cred că este normal, cu toată dragostea, între ghilimele, a mea pentru preşedintele Băsescu ca preşedintele ţării să meargă de fiecare dată cu cursa de linie, poate să aibă o urgenţă, să vină acasă, mai puţin preşedintele, mai mult prim-ministrul are urgenţe. Dar ideea este că toate ţările din zonă au un avion pentru oficiali, aşa încât Ministerul Apărării, singurul care poate efectua curse speciale, are un buget pe trei ani pentru a plăti leasingul şi va fi o licitaţie deschisă, transparentă. Poate data viitoare suntem mai puţin ipocriţi şi demagogi (...) Nu e 56 de milioane (avionul n.r.)”, a precizat Victor Ponta.

În luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari. Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobritoiu (PNL), spunea recent că suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro.

Pe de altă parte, actualul ministru al Apărării, Mircea Dușa, spunea că deocamdată nu a fost stabilit nici tipul de avion, așa că a vorbi despre o sumă în acest moment este „prematur”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri