Va fi viitorul sediu al DNA? Hotelul Triumf, trecut în proprietatea publică a statului

Data publicării:
160628 hotel triumf 03 INQUAM Octav Ganea

 

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea 

Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

"Decizia Executivului vine pe de o parte, din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor.

Pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent", este justificarea decizie luate azi în şedinţă de Guvern.

Surse citate de Profit.ro anunţau în urmă cu câteva zile că Direcţia Naţională Anticorupţie s-ar putea muta în hotelul Triumf de pe Bulverdul Kiseleff din Capitală.

Impunătoarea clădire este în portofoliul RA-APPS şi de zece ani este la vânzare. Dar, după mai multe licitaţii ratate, preţul de pornire a hotelului a ajuns de la 32 de milioane de euro, în 2007, la doar 14 milioane de euro. Însă nimeni nu a venit cu o ofertă concretă. De aceea, Guvernul a cerut ca hotelul Triumf să fie scos de la vânzare şi să fie pus la dispoziţia unei instituţii publice.

Atât DNA, cât şi Ministerul Justiţiei şi-ar fi exprimat interesul să se mute acolo. Însă clădirea are nevoie de investiţii destul de mari, acesta fiind şi motivul pentru care nimeni nu s-a grăbit să îl cumpere.

Hotelul este clasat la doar două stele. În plus, indiferent de numărul de stele, conversia unui spaţiu de cazare într-o clădire de birouri costă.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere de ceva vreme un sediu mai mare în care să îşi desfăşoare activitatea. Anul acesta i-au fost aprobate cheltuieli de 100.000 de lei pentru lucrări topografice necesare construirii unei noi clădiri. În acelaşi timp a primit o creştere cu 50% a bugetului de investiţii de la 3 milioane şi jumătate de lei la 5 milioane şi jumătate de lei. Însă banii pentru o clădire nouă ar putea fi investiţi în renovarea şi convertirea hotelului Triumf, dacă DNA alege să se mute acolo.

O altă variantă luată în lucru a fost şi mutarea într-o clădire confiscată de la cei condamnaţi pentru corupţie.

DNA: Guvernul nu ne-a anunţat nimic despre solicitarea din martie

Direcţia Naţională Anticorupţie nu a primit o informare oficială prin care să se confirme că DNA ar fi instituţia publică pentru care Guvernul a alocat, marţi, sediul hotelului Triumf din Capitală, au declarat oficiali din DNA pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, DNA nu a primit până în momentul transmiterii acestei ştiri, o informare din partea Guvernului prin care să se răspundă cu privire la una dintre solicitările adresate în 9 martie, respectiv cea privind alocarea unui spaţiu suplimentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri