Vacanță pe DN1. Autoritățile nu văd cât de utile sunt drumurile spre munte

Data publicării:
dn1

Sâmbătă a fost cea mai aglomerată zi pe DN1. Aproape 12.000 de mașini au plecat din stațiuni spre București, iar alţi 9.000 de şoferi s-au îndreptat spre Valea Prahovei pentru a petrece weekendul la munte.

„De azi de dimineață suntem pe drum. Dacă am fi avut autostrăzi ajungeam şi noi mai repede acasă”, a spus un șofer.

„(Reporter: De unde veniţi?) De la Braşov. (Reporter: Şi unde mergeţi?) În coloană, cu 5 kilometri la oră”, a spus un alt șofer.

În ultima zi a weekendului, traficul pe DN1 a fost ceva mai relaxat.

Este de așteptat să înregistrăm valori mari de trafic, pe DN1, A1, A2, precum și în zona aeroportului, din această dimineață acționează peste 20.000 polițiști la nivel național”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit poliţiştilor de la rutieră, până la ora prânzului aproape 3.000 de şoferi au pornit la drum spre Capitală. Cea mai mare aglomeraţie a fost pe 30 de kilometri dintre Azuga şi Comarnic.

DN1 nu este doar cel mai aglomerat drum al României, este şi cel mai periculos. În ultimii 4 ani pe acest drum au avut loc aproape o mie de accidente, în care şi-au pierdut viaţa peste 360 de persoane.

În această perioadă se vede cel mai bine cât de utilă este o autostradă spre munte. Din păcate, însă, proiectul unei autostrăzi de 50 de kilometri între Comarnic şi Braşov pare a fi sortit eşecului. La aproape un an de la desemnarea constructorilor, şefii de la Drumuri dau acelaşi răspuns sec când sunt întrebaţi de stadiul proiectului: „În prezent, se desfăşoară activităţi prealabile închiderii financiare şi semnării contractului”.

1,8 miliarde de euro costă autostrada spre munte. Între timp se fac planuri pentru modernizarea drumului Săcele - Valea Doftanei, care ar putea prelua din traficul de pe DN1.

„Lucrarea cuprinde reabilitarea drumului Câmpina-Valea Doftanei, care este un drum judeţean folosit în prezent mai mult de localnici şi pentru exploatarea lemnului. Şi ar însemna şi construirea drumului nou de 29 de kilometri care este de la terminarea comunei Valea Doftanei (şi până la Săcele, n.r.)”, a declarat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, la Digi24.

Lucrările la drumul Săcele - Valea Doftanei s-ar ridica la 45 de milioane de euro, potrivit autorităţilor locale. Noua rută ar putea prelua 15% din traficul de pe DN1.

Citiți și:
VIDEO. DN1, drumul care strică sărbătorile
Poliţia a interzis accesul cu maşinile personale în Poiana Braşov. "Nu mai este niciun loc de parcare"
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri