Vama Veche promovează cititul. Deţine singura bibliotecă pe plajă de pe litoral

Data publicării:
biblioteca plaja

Muzica în surdină, şezlonguri din lemn şi cu cele mai interesante cărţi. Aşa îşi aşteaptă biblioteca din Vamă cititorii.

E inspirat din viaţa proprie pentru că vii cu cartea la tine, ori o uiţi în cameră, ori o termini, ori nu îţi place cartea şi e nevoie să faci, totuşi, ceva pe plajă, în afară să stai în soare”, a declarat Anda Runtag, unul din iniţíatorii conceptului.

Anul acesta, avem ceva mai multe decât anul trecut. Am ajuns undeva la 2.000 de volume şi vreo 800 de titluri”, a adăugat şi Adrian Gurlea, partener în cadrul acestui concept. Gabriel este din Bucureşti. De doi ani, de când s-a deschis biblioteca de pe plajă, aceasta a devenit locul lui preferat.

Romanul e un prilej de evadare, te transpui în povestea altuia. Vama însăşi este o evadare şi, atunci, ar fi o evadare în evadare”, a spus Gabriel Turcu, unul dintre cititori.

„Mi se pare interesant şi nu înţeleg de ce ideea asta este doar în Vamă. Am fost prin toate staţiunile şi doar aici am întâlnit aşa ceva”, a adăugat un alt turist.

Biblioteca îşi deschide uşile la opt dimineaţa şi le închide după lăsarea serii. O singură carte nu poate fi împrumutată: o lucrare despre mitologie publicată în 1930. O biblioteca similară există şi în staţiunea Albena din Bulgaria.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri