Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Au fost doborâți peste 100 de mistreți

Data publicării:
balc poarta

Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la poarta domeniului din judeţul Bihor şi au chemat din nou poliţia. Dar acţiunea lor nu i-a tulburat cu nimic pe vânători.

În zorii zilei, vânătorii şi cei peste 50 de gonaci au intrat pe porţile domeniului de la Balc.

La scurt timp, la poarta domeniului au apărut şi activiştii de la asociaţiile pentru protecţia animalelor, care au chemat poliţia. Ei reclamă că aici a fost încălcată Legea armelor şi muniţiilor 295 din 2004, care prevede că armele de vănătoare nu pot fi folosite într-un complex unde animalele sunt închise, ci doar în spaţii neîngrădite.

După o jumătate de oră, însă, poliţiştii au plecat fără să stea de vorbă cu activiştii. Unul dintre invitaţii lui Ion Ţriac, însă, prinţul Dimitrie Sturza, le-a transmis un mesaj.

Duceți-vă într-o zi într-un abator de porci și auziți porcii ăia cum strigă de frică că o să fie omorâți, duceți-vă acolo și veniți la anu și îmi povestiți cum a fost”, a spus el.

După prânz, invitaţii la vânătoarea organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac au părăsit domeniul de la Balc.

Foarte bine organizat, toţi prietenii noştri din afară au fost încântaţi şi în discursul final unul din investiorii mari mari de tot i-a spus dlui Țiriac: Ne-ai facut sa iubim România, este altceva decât se scrie în presă în afară”, a adăugat prințul Dimitrie Sturza.

La partida de vânătoare din acest an au fost doborâţi peste 100 de mistreţi, potrivit unor surse. După ce va fi expertizată, carnea va fi donată centrelor de bătrâni şi de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri