Vasile Dâncu, decorat de Germania

Data publicării:
ambasadorul germaniei si dancu

Decretul de decorare precizează că distincţia care i-a fost acordată sociologului Vasile Dâncu reprezintă o recunoaşte a apropierii şi sprijinului pe care acesta l-a acordat comunităţii germane din România.

„Profesorul Vasile Dâncu, de-a lungul carierei sale, în calitate de profesor, membru al Parlamentului sau membru al Guvernului, a creat şi a consolidat legăturile dintre Germania şi România. Este unul dintre oamenii remarcabili care se implică pentru a aduce împreună oameni de diferite naţionalităţi”, a declarat Excelența Sa, Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România.

„Este un moment greu de descris şi care mă emoţionează cu adevărat. Cei din comunitatea germană sunt prietenii mei. Am o fascinaţie pentru cultura germană, pentru clasicismul ei, pentru soliditatea ei, şi cum a reuşit să dea tonul celor mai importante valori”, a mărturisit Vasile Dâncu.

Vasile Dâncu a devenit cunoscut în urmă cu 15 ani, atunci când a intrat în politică. A ocupat funcţii guvernamentale în perioada 2000-2007 şi a fost vicepreşedinte al PSD. A decis să se retragă din politică după ce a intrat în conflict cu baronii locali ai PSD şi acum este sociolog şi profesor la Universitatea Babeş-Bolay din Cluj-Napoca. Vasile Dâncu este preşedintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie - IRES şi membru fondator al Asociației Române pentru Evaluare și Strategie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri