Vaslui | Doi bebeluși, salvaţi din incendiu de fratele lor de şase ani

Data publicării:
focc

Doi copii, în vârstă de trei luni şi un an şi trei luni, din judeţul Vaslui au fost salvaţi, luni, dintr-un incendiu de către fratele lor de şase ani, după ce casa în care cei trei copii fuseseră lăsaţi singuri de bunica lor a ars în totalitate de la un coş de fum defect, scrie News.ro.

focc

Cei trei fraţi au fost lăsaţi singuri în casă, dormind, de către bunica lor, care plecase să cumpere produse alimentare de la un magazin din sat.

Cel mai mare dintre copii, un băiat de şase ani, susţin reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, şi-a luat fratele de trei luni în braţe şi l-a scos afară din casă, în timp ce pe băiatul de un an şi trei luni l-a rugat să se târască după el.

„Cei trei minori se aflau în grija bunicii materne, care în acel moment era plecată la un magazin din sat. Părinţii nu sunt plecaţi la muncă în străinătate, aşa cum se vehiculase iniţial, ci se aflau la muncă prin sat. Nu putem spune că a fost un caz de neglijare care să impună scoaterea copiilor din familie. Totuşi, cazul va rămâne în atenţia primăriei din localitate”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

La sesizarea localnicilor, pompierii militari, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vutcani, au intervenit pentru stingerea incendiului, însă locuinţa, de aproximativ 40 de metri pătraţi, a ars în totalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri