Vicepremierul ungar vrea „conectarea autostrăzii din nordul Transilvaniei cu autostrada din Ungaria”

Data publicării:
HARTA AUTOSTRADA TRANSILVANIA

 

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt a spus, în discursul ţinut după tăierea panglicii inaugurale a PTF Nădlac II şi a joncţiunii dintre autostrăzile A1 (RO) şi M43 (H), că pentru ţara sa este „deosebit de important” să îşi conecteze cu România reţelele de transport, comunicaţie şi energie, scrie Mediafax.

Deşi evenimentele din ultimele luni ne-au arătat că există mari provocări pentru Europa în privinţa migraţiei ilegale, acest lucru nu ne poate împiedica să avem legături fără limite. Pentru Ungaria este de o mare importanţă realizarea posibilităţii de transport peste graniţe. Guvernul Ungariei şi-a fixat ca scop să construiască toate autostrăzile până la graniţă”, a spus oficialul ungar.

El a adăugat că se gândeşte la ziua în care se va inaugura „conectarea autostrăzii din nordul Transilvaniei cu autostrada din Ungaria”.

Sper că se va realiza cât de curând, pentru că noi considerăm că în acele zone ale Transilvaniei care sunt locuite de maghiari este important să avem şosele rapide. Guvernul Ungariei vrea să dezvolte zonele de lângă frontieră, motiv pentru care e nevoie şi de conectarea drumurilor locale care pot uni cele două ţări”, a spus vicepremierul ungar.

El a adăugat că în ultimii ani Ungaria a construit, cu finanţare europeană, nouă drumuri de frontieră noi, care nu pot fi deschise însă circulaţiei pentru că nu există legături cu cele din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri